Επανέλαβε τις προτάσεις του για την αντιπυραυλική ασπίδα ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε τις προτάσεις του για τοποθέτηση της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αζερμπαϊτζάν και εξάπλωσή της εντός του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ.Ο.Μπους τον εγκωμίαζε για τη φιλαλήθειά του.
91
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε τις προτάσεις του για τοποθέτηση της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αζερμπαϊτζάν και εξάπλωσή της εντός του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ.Ο.Μπους τον εγκωμίαζε για την φιλαλήθειά του.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι από την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο εξοχικό του Τζορτζ.Ο.Μπους στο Μέιν, ο Ρώσος ηγέτης ήταν αυτός που φάνηκε να βγαίνει κερδισμένος, επιμένοντας στις βασικές θέσεις της χώρας του σε συγκεκριμένα ζητήματα.
Όσον αφορά το Ιράν, αν και τάχθηκε υπέρ του περιορισμού του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες διαπραγματεύσεις πριν επιβληθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυστηρές κυρώσεις.
Όσον αφορά το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας, ο Πούτιν επανέλαβε την πρότασή του να τοποθετηθούν τμήματά της στο Αζερμπαϊτζάν. Πρότεινε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, να λάβουν μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την κατασκευή της ασπίδας αρκετά ευρωπαϊκά κράτη και ίσως να τοποθετηθεί ένα σύστημα ραντάρ στη Βόρειο Ρωσία.
Ο Βλ.Πούτιν πρότεινε επίσης να υπάρξουν κέντρα ανταλλαγής πληροφοριών στη Μόσχα και ίσως και στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η συνεργασία για την εθνική ασφάλεια ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσινγκτον.
Από την πλευρά του ο Τζ.Ο.Μπους χαρακτήρισε τις προτάσεις του Βλ.Πούτιν ενδιαφέρουσες, αλλά φάνηκε να επιμένει στη θέση του να τοποθετηθούν τμήματα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τσεχία και την Πολωνία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να εντυπωσιάσει τον Ρώσο πρόεδρο με πλούσια γεύματα και με διάλειμμα για ψάρεμα. Μιλώντας μάλιστα για τον Ρώσο ηγέτη, ο Τζ.Ο.Μπους εγκωμίασε την ακεραιότητα και την φιλαλήθειά του. «Μερικές φορές λέει πράγματα που δεν θέλω να ακούσω, αλλά γνωρίζω ότι μου λέει πάντα την αλήθεια» δήλωσε.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να εξισώσει την Ρωσία με τις ΗΠΑ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου, δύο θέματα για τα οποία έχει ασκηθεί στη Μόσχα έντονη κριτική.
Την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε στη Γουατεμάλα για να επιθεωρήσει τον χώρο όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Ανοίγοντας την πραγματική συζήτηση
- Εκτροπή οχήματος στον Κηφισό: Eκλεισε για 45 λεπτά η κυκλοφορία
- Σενάρια στο εξωτερικό για Μπόνγκα και Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442