Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πτώση στη Γουόλ Στριτ
Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα η Γουόλ Στριτ, έπειτα από την ανακοίνωση απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων. Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα στην Telefonica και στην Telecom Italia.
28
Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα η Γουόλ Στριτ, έπειτα από την ανακοίνωση απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων. Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα στην Telefonica και στην Telecom Italia.
Η ισπανική Telefonica σε συνεργασία με ιταλικές τράπεζες επικράτησε στη «μάχη» για την εξαγορά μεριδίου, που της εξασφαλίζει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Telecom Italia.
Στις ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Μάρτιο 0,3%, ποσοστό κατώτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,7%, οριακά άνω των εκτιμήσεων.
Ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος το Μάρτιο. Τον προηγούμενο μήνα, ο δομικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών είχε διαμορφωθεί στο 2,4%.
Σημαντική πτώση στις 52,9 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης PMI μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή του Σικάγο τον Απρίλιο. Αυξημένες κατά 0,2% -λιγότερο από το 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές- παρουσιάζονται τέλος οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Μάρτιο.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.454,3 μονάδες αυξημένος κατά 0,55%, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.960,04 μονάδες (+0,49%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 7.408,87 μονάδες (+0,42%).
O Dow Jones έκλεισε στις 13.062,91 μονάδες (-0,44%), ο Nasdaq στις 2.525,09 μονάδες (-1,26%) και ο S&P 500 στις 1.482,37 μονάδες (-0,78%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442