Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Αξίζουμε και το φετινό πρωτάθλημα, δηλώνει ο Βασίλης Τοροσίδης

Αξίζουμε και το φετινό πρωτάθλημα, δηλώνει ο Βασίλης Τοροσίδης

Έχοντας σαν «προίκα» τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο σύντομο χρονικό διάστημα που αγωνίζεται με τα «ερυθρόλευκα», αλλά και την κλήση του στην εθνική ομάδα από τον Ότο Ρεχάγκελ, ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε για όλους και για όλα στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του αξίζει και το φετινό πρωτάθλημα.

71

Έχοντας σαν «προίκα» τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο σύντομο χρονικό διάστημα που αγωνίζεται με τα «ερυθρόλευκα», αλλά και την κλήση του στην εθνική ομάδα από τον Ότο Ρεχάγκελ, ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε για όλους και για όλα στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του αξίζει και το φετινό πρωτάθλημα.

«Η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο για έναν αθλητή και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι έχω μια νορμάλ καριέρα ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, που με υπομονή και εργατικότητα αξιοποιεί το ταλέντο του. Και βέβαια, όταν του δοθεί η ευκαιρία, να την αρπάξει από τα μαλλιά, με μπόλικο θάρρος και θράσος. Γενικά, για επιτυχία της καριέρας μου είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω ακόμα. Αυτή θα εξακολουθήσει να διαγράφεται, όσο εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να είμαι υπομονετικός. Σίγουρα, ό,τι μου έχει συμβεί μέχρι τώρα, είναι ό,τι ονειρεύεται ένας νέος ποδοσφαιριστής» δηλώνει μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Είναι στην ποδοσφαιρική μου φύση να παίζω παθιασμένα. Στο γήπεδο μεταμορφώνομαι. Έτσι παίζω πάντα, για την ομάδα πάνω απ όλα».

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για το ότι μπορεί να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία σε δύο και τρεις διαφορετικές θέσεις. «Είναι καλό για την ομάδα που παίζω σε πολλές θέσεις. Δεξί μπακ και στόπερ έχω παίξει πιο πολύ, αλλά και χαφ δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσουν και οι τρεις θέσεις το ίδιο. Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση. Η… προτίμησή μου είναι να παίζω» λέει ο ίδιος.

Και παρακάτω τονίζει: «Στην Ξάνθη έγινα αμυντικός. Αρχικά έπαιζα επιθετικό χαφ στην ομάδα του χωριού μου και σιγά-σιγά με γύριζαν προς τα πίσω. Αμυντικός μέσος στην αρχή, στόπερ και δεξί μπακ. Στη β ομάδα της Ξάνθης, ο άλλοτε αμυντικός της ομάδας και προπονητής μου τότε, Γιώργος Χαλκίδης, μου ανέθεσε αμυντικά καθήκοντα. Πήγα καλά και συνέχισα εκεί».

Τέλος, αναφερόμενος στην ομάδα του, δηλώνει: «Ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά από τους άλλους δύο στον τίτλο, γιατί έχουμε ποιοτικότερη ομάδα και καλύτερους παίκτες. Οι νίκες μας έρχονται δίκαια και αξίζουμε και το φετινό πρωτάθλημα. Μακάρι μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που έπαιξα αντίπαλος του Ολυμπιακού, στο Καραϊσκάκη, το φινάλε να με βρει να κάνω γύρο θριάμβου, στα ερυθρόλευκα πια και σε αυτό το καταπληκτικό γήπεδο, που το χαίρεσαι και σαν αντίπαλος, αλλά δεν το συζητάμε, το απολαμβάνω διαφορετικά τώρα που είμαι παίκτης του Θρύλου».

Στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται και δηλώσεις του Ιεροκλή Στολτίδη: «Νομίζω πως δεν έχουμε αντίπαλο στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κατά γενική ομολογία το καλύτερο υλικό, έχει παίκτες με προσωπικότητα. Αυτό φαίνεται σε κάποια ματς που δεν είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα ή δεν μας βγαίνει καλά το παιχνίδι, πάντα θα βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής να βοηθήσει την ομάδα και να τη βγάλει από το τέλμα. Οι υπόλοιπες ομάδες, όταν είναι σε άσχημη μέρα, βλέπουμε ότι δύσκολα παίρνουν τα αποτελέσματα».

Ακολούθως τονίζει: «Όλες οι ομάδες έχουν βρει ένα αποκούμπι, όσον αφορά στο ό,τι αδικούνται. Δεν μπορεί όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα να είναι αδικημένες και μόνο ο Ολυμπιακός να ευνοείται. Πολλοί προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες και τα λάθη τους, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο. Είναι πολύ εύκολο να ρίχνεις κάπου αλλού τις ευθύνες και να μην τις δέχεσαι ο ίδιος. Όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Το πιο σωστό και πιο αντρίκιο είναι να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να λες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όχι όπως θα ήθελες εσύ να είναι».

Για το θέμα της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, δηλώνει: «Υπάρχει μια κακή νοοτροπία στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών. Βλέπουμε στο εξωτερικό ποδοσφαιριστές με ακόμη μεγαλύτερη ηλικία, να παίζουν και να προσφέρουν σε ακόμη πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Ο ποδοσφαιριστής που έχει δυνατότητα να προσφέρει στην ομάδα πρέπει να είναι μέσα. Είτε είναι 17 ετών είτε 37. Είναι απλά τα πράγματα. Η ανανέωση θα έρθει μόνη της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies