Δεν πείθει τους ψηφοφόρους ο «δελφίνος» του Μπλερ για την ηγεσία των Εργατικών
Δύσκολα τα πράγματα για τον υπουργό Οικονομίας της Βρετανίας και πιθανότερο διάδοχο του Τόνι Μπλερ στην ηγεσία των Εργατικών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Γκόρντον Μπράουν υπολείπεται του ηγέτη των Συντηρητικών κατά 13 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες.
Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον υπουργό Οικονομίας της Βρετανίας και πιθανότερο διάδοχο του Τόνι Μπλερ στην ηγεσία των Εργατικών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Γκόρντον Μπράουν υπολείπεται του ηγέτη των Συντηρητικών κατά 13 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες.
Αναλυτικά, βάσει της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο ICM poll για λογαριασμό του Guardian, ο Γκόρντον Μπράουν νυν υπουργός Οικονομίας, συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, έναντι 42% για τον νεαρό ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον.
Το προβάδισμα των 13 ποσοστιαίων μονάδων για τους Τόρις στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι το υψηλότερο από το 1992.
Τέλος, στην πρόθεση ψήφου οι Τόρις προηγούνται με 40%, έναντι 31% για τους Εργατικούς και 19% για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
Η έρευνα τoυ ICM πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-18 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων από όλη τη Βρετανία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Τόνι Μπλερ αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για το ποιος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία των Εργατικών τον ερχόμενο Μάιο, οπότε θα γίνουν οι εκλογές για τα μέλη των τοπικών Κοινοβουλίων της Σκωτίας και της Ουαλίας.