Παραίτηση υπέβαλε ο σύμβουλος για θέματα οικονομίας της Σεγκολέν Ρουαγιάλ
Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για την υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας: Ο σύμβουλός της για οικονομικά θέματα Ερίκ Μπεσόν υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Μπεσόν ήταν ο «πατέρας» των οικονομικών προτάσεων που παρουσίασε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
30
Ένας ακόμα πονοκέφαλος για την υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας: Ο σύμβουλός της για οικονομικά θέματα Ερίκ Μπεσόν υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Μπεσόν ήταν ο «πατέρας» των οικονομικών προτάσεων που παρουσίασε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο.
Ο Μπεσόν είχε καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη των προτάσεων που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή η Σεγκολέν Ροαγιάλ συνολικού κόστους 35 δισ ευρώ.
Η παράταξη του έτερου υποψήφιου Νικολά Σαρκοζί επέκρινε τις προτάσεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι πολλές δεν εξασφαλίζουν χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν.
Στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος διαψεύδουν ότι η παραίτηση Μπεσόν σηματοδοτεί ρήγμα στους κόλπους του επιτελείου της Ροαγιάλ, αλλά παραδέχονται ότι υπάρχουν διαφορές ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η επόμενη φάση της προεκλογικής εκστρατείας.
Μετά την παρουσίαση των τελευταίων προτάσεων από την Ροαγιάλ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποψήφια των Σοσιαλιστών εξασφαλίζει τη στήριξη του 46% του εκλογικού Σώματος, έναντι 54% για τον Νικολά Σαρκοζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Κληρονομικό δίκαιο: Ασπίδα προστασίας για τις περιουσίες των κληρονόμων
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα πέντε SOS για ιδιοκτήτες ακινήτων
- Γιατί είναι ασύμφορη η συνταξιοδότηση μετά τα 40 έτη ασφάλισης
- Παρθένα, αγία ή πιστή σύζυγος; Το αίνιγμα του Ραφαήλ πίσω από τη «Νεαρή Γυναίκα με Μονόκερο»
- Πώς το μυαλό μας «διαβάζει» τα emojis
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ένοχη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών – Η ποινή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442