Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Λουκέτο» σε Εγνατία και Le Monde με απόφαση του Γ.Παπαθανασίου

«Λουκέτο» σε Εγνατία και Le Monde με απόφαση του Γ.Παπαθανασίου

Οριστικά ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας για τις ασφλαιστικές Εγνατία και Le Monde με απόφαση του Γ.Παπαθανασίου, αφού δεν κάταφεραν να αποκτήσουν πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Aλλος δρόμος για την εξυγίανση της αγοράς δεν υπάρχει, δήλωσε ο υφυπουργός.

93

Ασφαλιστική εταιρεία θα κληθούν να αλλάξουν περίπου 340 χιλιάδες οδηγοί, καθώς ανακαλούνται οι άδειες σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών «Εγνατία ΑΑΕ» και «Le Monde AAE» και δεσμεύονται όλα τα στοιχεία του ενεργητικού των παραπάνω εταιρειών με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.

Μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης που συνεδρίασε σήμερα, ο υφυπουργός υπέγραψε τις Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες ανακαλούνται οριστικά οι άδειες σύστασης και λειτουργίας των δύο ασφαλιστικών εταιρειών σε όλους τους κλάδους. Οι λόγοι για τους οποίους ανακλήθηκε η άδεια, είναι οι ακόλουθοι:

– Για την εταιρεία Εγνατία ΑΑΕ λόγω του ότι δεν καταβλήθηκε ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές του ελέγχου για το περιθώριο φερεγγυότητας και τεχνικού αποθέματος χρήσης 2005.

– Για την εταιρεία Le Monde ΑΑΕ. λόγω του ότι δεν καταβλήθηκε ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές του ελέγχου για το περιθώριο φερεγγυότητας και τεχνικού αποθέματος χρήσης 2005.

Μετά την εξέλιξη αυτή, υπάγεται στο επικουρικό κεφάλαιο το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από ασφαλιστικές συμβάσεις των συγκεκριμένων ασφαλιστικών εταιριών, που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του κλάδου αστικής ευθύνης από αυτοκίνητα. Την ανάκληση των αδειών τους θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση, ενώ άμεσα ορίζεται επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή στις δύο ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, αμέσως μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε και στις δύο ασφαλιστικές εταιρείες το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προκειμένου να καταβάλουν τα απαραίτητα κεφάλαια και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και παρά τις δημόσιες υποσχέσεις που έδωσαν, τα κεφάλαια ουδέποτε καταβλήθηκαν».

Στόχος για το υπουργείο Αναπτυξης, συμπλήρωσε ο Γ.Παπαθανασίου, η εξυγίανση και ορθή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς. Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός «εδώ και τρία χρόνια τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, όσο και εγώ, έχουμε κάνει σαφές ότι όποια ασφαλιστική εταιρεία δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζει πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν αποζημιώνει έγκαιρα τους ασφαλισμένους της, θα τίθεται εκτός ασφαλιστικής αγοράς. Διότι είναι στρατηγική επιλογή η λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς να γίνεται με βάση το τρίπτυχο αξιοπιστία – φερεγγυότητα – γρήγορη αποζημίωση και να διασφαλίζονται με τρόπο απόλυτο τα συμφέροντα των ασφαλισθέντων. Αλλος δρόμος για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς δεν υπάρχει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο