Δημοσιοποιήθηκε επιστολή κρατουμένου από το Γκουαντάναμο
«Θα είναι θαύμα Θεού αν ποτέ επιστρέψω», γράφει σε επιστολή προς την σύζυγό του, κρατούμενος στη φυλακή του Γκουαντάναμο. Ο 26χρονος πακιστανός Μαΐντ Καν, ένας από τους 14 «υψηλής αξίας» κρατουμένους του Γκουαντάναμο.
91
«Θα είναι θαύμα Θεού αν ποτέ επιστρέψω», γράφει σε επιστολή προς την σύζυγό του, κρατούμενος στη φυλακή του Γκουαντάναμο.
Ο 26χρονος πακιστανός Μαΐντ Καν, που θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία, είναι ένας από τους 14 «υψηλής αξίας» κρατουμένους του Γκουαντάναμο.
Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα του BBC στη γλώσσα Ουρντού και στη συνέχεια στην εφημερίδα Washington Post, ο Καν ζητά από την γυναίκα του να είναι επιφυλακτική στην προοπτική της επιστροφής του στο σπίτι.
Σε αυτή την χειρόγραφη επιστολή, καθώς και σε άλλες τρεις που έστειλε ο Καν σε συγγενείς του στο Μέριλαντ, περιγράφει τις συνθήκες κράτησής του στο Γκουαντάναμο.
Γράφει ότι είναι «απόλυτα απομονωμένος», ότι του επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κελί του για μια ώρα την ημέρα για να βρεθεί στον ήλιο, καθώς και ότι μερικές φορές συνομιλεί με άλλους κρατούμενους μέσω των τοίχων των κελιών.
Αυτές οι επιστολές αποτελούν την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία φυλακισμένου «υψηλής αξίας» από τις στρατιωτικές φυλακές. Η επιστολή που δημοσιεύθηκε παραδόθηκε στους οικείους μέσω του Ερυθρού Σταυρού, αφού πρώτα πέρασε και από λογοκρισία.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αρνηθεί στους κρατουμένους «υψηλής αξίας», οι οποίοι πριν το Γκουαντάναμο βρίσκονταν σε φυλακές της CIA, πρόσβαση σε δικηγόρους, με αποτέλεσμα λίγα να είναι γνωστά για τις συνθήκες κράτησης και ανάκρισής τους.
Οι αδελφός του Καν δήλωσε στην εφημερίδα πως η οικογένεια δημοσιοποιεί τις επιστολές με σκοπό να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου για την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο «ΜΙΔΑΣ» βάζει όλα τα ακίνητα σε ένα φάκελο – Τι θα περιλαμβάνει
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Ι’)
- Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική – Νέα 48ωρη απεργία
- Συνεχώς στο τρέξιμο: Από πότε έγινε τόσο δύσκολο το διάλειμμα;
- Σάρωσε τη χώρα η κακοκαιρία: Πλημμύρες, εγκλωβισμοί, καταστροφές – Ισχυρές καταιγίδες σε 5 περιοχές πριν υποχωρήσει
- Capital Clean Energy Carriers: Οδηγώντας τις εξελίξεις στη μεταφορά LNG παγκοσμίως
- Alter Ego Media: Ενας χρόνος από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Συνταγή: Βελούδινη μπιζελόσουπα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442