Mea culpa, λέει ο Θαπατέρο για τις προσδοκίες που δημιούργησε ο διάλογος με την ΕΤΑ
«Παρά το γεγονός ότι δεν συνηθίζεται από πλευράς πολιτικών ηγετών, θέλω να αποδεχθώ το λάθος που έκανα να πιστέψω ότι θα υπήρχε πρόοδος στις συνομιλίες με την ΕΤΑ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας -ενώπιον της Βουλής- καλώντας όμως σε συσπείρωση.
30
«Παρά το γεγονός ότι δεν συνηθίζεται από πλευράς πολιτικών ηγετών, θέλω να αποδεχθώ το λάθος που έκανα να πιστέψω ότι θα υπήρχε πρόοδος στις συνομιλίες με την ΕΤΑ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας -ενώπιον της Βουλής- καλώντας όμως σε συσπείρωση και υιοθέτηση ενός νέου Συμφώνου κατά της τρομοκρατίας, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα.
Στη διάρκεια συζήτησης για το θέμα της τρομοκρατίας, ο Θαπατέρο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη βασκική οργάνωση, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η ΕΤΑ έχασε μια ευκαιρία να συνεισφέρει… για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και με την απόφασή της αυτή [να παραβιάσει την εκεχειρία] αποφασίζει να συνεχίζει μια τρομοκρατική δραστηριότητα που μετρά ήδη τέσσερις δεκαετίες.»
Ο ίδιος κάλεσε σε ενότητα όλα τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες «απέναντι στην πρόκληση του τρόμου».
Από την πλευρά του ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι στηρίζει μόνο την υπάρχουσα Συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Αυτό που προτείνετε δεν οδηγεί σε ειρήνη με την ΕΤΑ, αφού ζητάτε τη συμμετοχή ακόμα και του Μπατασούνα. Εμείς εδώ τι κάνουμε; Εγώ τίποτα. Ούτε εσείς» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολούθησε «νομιμοποίησε ανθρώπους που έχουν διαπράξει εγκλήματα, αποκαλώντας τους μέρος της ειρήνης.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από ρωσικό πλήγμα – Δύο νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικό drone
- Κωνσταντέλιας: Ανησυχία στον ΠΑΟK, θα υποβληθεί σε εξετάσεις (vid)
- Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία: Η σκληρή αλήθεια είναι ότι βλάπτει – Και όχι γιατί απειλεί τις θέσεις μας
- Vodafone: Nέα υποθαλάσσια διασύνδεση Κρήτης- Αθήνας μέσω Μήλου
- Όντως; Η Νίκολα Πελτζ λαμβάνει ένα εκατομμύριο δολάρια τον μήνα από τον δισεκατομμυριούχο πατέρα της;
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί υπό την επήρεια μέθης
- Ο Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος: «Εγώ σε αυτό το τραπεζάκι τον Μάιο θα βάλω το ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Οι τουρίστες θα πληρώνουν από σήμερα εισιτήριο για να θαυμάσουν τη Φοντάνα Ντι Τρέβι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442