Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο πλευρό του Μαχμούντ Αμπάς τάχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός από τη Ραμάλα

Στο πλευρό του Μαχμούντ Αμπάς τάχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός από τη Ραμάλα

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ραμάλα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη πρόωρων εκλογών, καθώς και ότι πρόκειται για κρίσιμη περίοδο στη Μ.Ανατολή.

53

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ραμάλα τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη πρόωρων εκλογών, καθώς και ότι πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο στη Μ.Ανατολή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να υποστηρίξει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο και ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του τις επόμενες εβδομάδες.

«Ξέρουμε ότι ο λαός σας υποφέρει. Δεν θέλουμε να σταθεί κάτι εμπόδιο στη βοήθεια προς τον παλαιστινιακό λαό» τόνισε ο Τ.Μπλερ και πρόσθεσε: «Εάν η διεθνής κοινότητα πραγματικά εννοεί αυτά που λέει περί στήριξης των ανθρώπων που μοιράζονται το όραμα των δύο κρατών, που είναι μετριοπαθείς, που είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε έχει φθάσει η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί».

Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να ενταθούν οι διεθνείς προσπάθειες για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο Μεσανατολικό και προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες εκλογές, που τοποθετούνται στα μέσα του 2007, ξεσηκώνοντας κύμα σφοδρών αντιδράσεων εκ μέρους της Χαμάς, που τον κατηγόρησε για πραξικόπημα.

Ακολούθησαν συγκρούσεις -μερικές εξ αυτών αιματηρές- μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ, ενώ από το πρωί της Δευτέρας έχει τεθεί σε ισχύ μια μάλλον εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο