«Φωτιές» ανάβει στην κυβέρνηση Μπλερ έγγραφο που προβλέπει ήττα στις επόμενες εκλογές
Ένα αγνώστου προελεύσεως non paper που δημοσίευσε η Mail on Sunday άναψε «φωτιές» στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ. Στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι Εργατικοί θα χάσουν τις ερχόμενες εκλογές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει άγνοια.
30
Ένα αγνώστου προελεύσεως non paper που δημοσίευσε η Mail on Sunday άναψε «φωτιές» στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ. Στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι Εργατικοί θα χάσουν τις ερχόμενες εκλογές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει άγνοια.
Σύμφωνα με την έκθεση που έχουν συντάξει κορυφαίοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις στα βασικότερα ζητήματα της κοινωνίας.
«Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι τα έχει κάνει μαντάρα. Δεν είναι μόνο οι εσωκομματικές διαφωνίες, αλλά και η αποτυχία σε βασικά ζητήματα πολιτικής» αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού, πάντως, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: Ουδείς συνεργάτης ή σύμβουλος του πρωθυπουργού δεν έχει σχέση με αυτό.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ. Μιλώντας στο BBC, o Πρέσκοτ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το έγγραφο.
Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό σημείο του κειμένου είναι η πρόβλεψη ότι ούτε ο διάδοχος του Τόνι Μπλερ στην ηγεσία των Εργατικών, Γκόρντον Μπράουν, μπορεί να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στον Ντέιβιντ Κάμερον των Συντηρητικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς πατρίδα: Οι Ρώσοι επιστρέφουν, αλλά ως «αόρατοι»
- Δουδωνής: Εμάς οι θεσμοί μας ενδιαφέρουν πολύ παραπάνω από αυτούς που τους καταπατούν
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο άνδρες για τις δολοφονίες δύο γυναικών
- O «die hard» Ολυμπιακός, οι τρεις πρωταγωνιστές και το «δώρο» του Μουκουντί
- Ευαγγέλου στη Λεωφόρο, Τσακαλίδης στo Παγκρήτιο – Κατσικογιάννης στο Αστέρας – Ολυμπιακός για τη Super League
- Συνταγματική αναθεώρηση για «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» – Προϋπολογισμοί λιτότητας, χτύπημα στη μονιμότητα και τα ΑΕΙ
- «Πίσω από ποιες λέξεις θα κρύψετε αυτό που είπατε για να δικαιολογηθείτε;»: Η οργισμένη αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χασάκα – Αναμένεται η έλευση των κυβερνητικών δυνάμεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442