Επεισόδια στην Κοπεγχάγη μεταξύ αριστερών διαδηλωτών και αστυνομίας
Στη σύλληψη 300 περίπου διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία της Κοπεγχάγης, έπειτα από βίαιη πορεία διαμαρτυρίας νεαρών για την απόφαση των τοπικών αρχών να εκκενώσουν υπό κατάληψη κτίριο, βάση αριστερών ακτιβιστών εδώ και 20 χρόνια.
Στη σύλληψη 300 περίπου διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία της Κοπεγχάγης, έπειτα από βίαιη πορεία διαμαρτυρίας νεαρών για το κλείσιμο ενός κέντρου νεότητας.
Περί τους 1.000 διαδηλωτές έριξαν πέτρες και μπουκάλια, ενώ έστησαν οδοφράγματα. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στην προσπάθειά της να τους διαλύσει.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επειδή οι Αρχές προσπάθησαν να διώξουν νεαρούς καταληψίες από ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη από το 1982. Οι τοπικές Αρχές προχώρησαν στην πώληση του κτιρίου το 2000 και έκτοτε έχουν ξεκινήσει οι εντάσεις.
Την Πέμπτη οι νεαροί πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία σε μια προσπάθεια να πεισθεί το δημοτικό συμβουλίο να αλλάξει την απόφασή του.
Αριστεροί ακτιβιστές χρησιμοποιούν το κτίριο ως βάση τους εδώ και δύο δεκαετίες.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions