Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Λύση του ασφαλιστικού χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας δεν γίνεται, λέει ο Κ.Μητσοτάκης

Λύση του ασφαλιστικού χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας δεν γίνεται, λέει ο Κ.Μητσοτάκης

Το ασφαλιστικό δεν λύνεται χωρίς αύξηση ορίων ηλικίας- εισφορών και μείωσης των συντάξεων, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «αυτά τα θαύματα μόνο ο Ιησούς τα έκανε». Σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

30

Το ασφαλιστικό δεν λύνεται χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας και εισφορών και μείωσης συντάξεων, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «αυτά τα θαύματα μόνο ο Ιησούς τα έκανε». Σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε καταρχήν θετικές τις αλλαγές του Γ.Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι «ήταν υποχρεωμένος να κάνει κάτι, μετά τις απανωτές ατυχίες τις οποίες είχε».

Ο ίδιος, ωστόσο, έπευσε να σημειώσει ότι δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία, γιατί το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν, ούτε είναι, τα πρόσωπα: «Το πιο σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ είναι να αποκτήσει πολιτικό στίγμα, να αποκτήσει πολιτική, να μην αρκείται μόνο στη μηδενιστική άρνηση, ακρότητες, ενίοτε και ύβρεις, που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του Γιώργου Παπανδρέου».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις, αξιοποιώντας το χρόνο που έχει έως τη λήξη της θητείας: «Δεν έχει σβήσει τις μηχανές, ούτε έχει σταματήσει να προχωρεί η κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την Ελλάδα και δεν έχουμε καιρό να χάνουμε.»

Παράλληλα, πρότεινε να ψηφίσει η κυβέρνηση νόμο με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να δουλέψουν δύο χρόνια πλέον της 35ετίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι ρεαλιστική η προσέγγιση ότι θα λυθεί το ασφαλιστικό, χωρίς αύξηση ορίων ηλικίας, χωρίς αύξηση εισφορών και χωρίς μείωση των συντάξεων.

«Αυτά τα θαύματα μόνο ο Ιησούς Χριστός τα έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως μετά τις γιορτές να προχωρήσει αποφασιστικά στη λήψη των πρώτων μέτρων για την παιδεία.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 , σημειώνοντας ότι «ας πάμε πρώτα στα μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι ήδη μία πρόοδος.»

Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την στάση του Βύρωνα Πολύδωρα στη διεκδίκηση των αιτημάτων των αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωτουρκικά, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι Αθήνα και Λευκωσία είναι σε πλήρη αρμονία και χαρακτήρισε επιτυχή τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Τέλος, πρότεινε αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να ενισχυθεί το πρώτο κόμμα σε τέτοιο βαθμό για να μην υπάρξει ακυβερνησία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο