Δεκτή από το ΕΔΑΔ προσφυγή Ελληνοκύπριας που ζητά να επιστρέψει στα κατεχόμενα
Το ΕΔΑΔ έκανε αποδεκτή την προσφυγή της Ελληνοκύπριας δασκάλας Ελένης Φωκά εναντίον της Τουρκίας, που αφορά μεταξύ άλλων τη παραβίαση του δικαιώματός της να διαμένει στο σπίτι της στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα της Καρπασίας.
38
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκανε αποδεκτή την προσφυγή της Ελληνοκύπριας δασκάλας Ελένης Φωκά εναντίον της Τουρκίας, που αφορά μεταξύ άλλων τη παραβίαση του δικαιώματός της να διαμένει στο σπίτι της στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα της Καρπασίας.
O δικηγόρος της αιτούσας, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ανέφερε ότι στην προσφυγή, που καταχωρήθηκε το 1995, εγείρονται εκτός από θέματα που αφορούν τα περιουσιακά δικαιώματα της κ. Φωκά και θέματα που αφορούν το ίδιο το άτομο της αιτούσας, όπως η παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής και η καταδίωξη της λόγω της καταγωγής και των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΕΔΑΔ δεν αποδέχθηκε πως στα κατεχόμενα υπάρχουν αποτελεσματικά και νόμιμα ένδικα μέσα, τα οποία όφειλε να είχε εξαντλήσει η Ελληνοκύπρια δασκάλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442