Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αλλαγή στον εκλογικό νόμο για άνετη κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζει ο Ευ.Μεϊμαράκης

Αλλαγή στον εκλογικό νόμο για άνετη κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζει ο Ευ.Μεϊμαράκης

Υπέρ της αλλαγής στον εκλογικό νόμο, ώστε να προκύψει άνετη κυβέρνηση της ΝΔ, τάσσεται ο υπουργός Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης. Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ εξηγεί και γιατί διαφωνεί με την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου, που προτείνει ο Γ.Σουφλιάς.

53

Υπέρ της αλλαγής στον εκλογικό νόμο, ώστε να προκύψει άνετη κυβέρνηση της ΝΔ, τάσσεται ο υπουργός Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης. Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ εξηγεί και γιατί διαφωνεί με την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου, που προτείνει ο Γ.Σουφλιάς.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο την Παρασκευή, ο Ευ.Μεϊμαράκης υποστηρίζει την τροποποίηση του εκλογικού νόμου γιατί, όπως λέει, είναι εργαλείο σταθερότητας και όχι εργαλείο δημιουργίας χάους.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν το γερμανικό μοντέλο -δηλαδή στον Γ.Σουφλιά- ότι διαφωνεί με αυτό, διότι οδηγεί σε συγκυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασιών, αφήνοντας αιχμές για «παζάρια και συναλλαγές».

«Δεν με εκφράζει το γερμανικό σύστημα, το αποτέλεσμα του οποίου οδήγησε σε συγκυβέρνηση. Εγώ, λοιπόν, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για άνετη κυβέρνηση της ΝΔ με Κώστα Καραμανλή γιατί πιστεύω ότι τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο λαός και δεν θέλει να δημιουργούνται με παζάρια και συναλλαγές πίσω από τις πλάτες του».

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας δηλώνει ότι ζητά τροποποίηση του νόμου Σκανδαλίδη, επειδή ακριβώς ο νόμος αυτός δεν δίνει τη δυνατότητα ισχυρής πλειοψηφίας στο πρώτο κόμμα, ενώ πολύ εύκολα οδηγεί και αυτός σε συγκυβερνήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει την πρότασή του ρεαλιστική και επισημαίνει: «Πρέπει το πρώτο κόμμα να είναι κυβέρνηση ισχυρή για να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Στις συγκυβερνήσεις κανείς δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος των μεγάλων αποφάσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής εκλογικού νόμου, την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος είχε σημειώσει: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την τελευταία δήλωση που έχω κάνει αναφορικά με το θέμα του εκλογικού νόμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον προς συζήτηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο