Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αλλοι επτά Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

Αλλοι επτά Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων. Την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους επτά Παλαιστίνιοι, ενώ μια 57χρονη γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά τα οποία έφερε μπροστά σε Ισραηλινούς στρατιώτες.

30

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων. Την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους επτά Παλαιστίνιοι, ενώ μια 57χρονη γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά τα οποία έφερε μπροστά σε Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, στην περιοχή Τζαμπαλίγια, στρατιώτες είδαν μια ηλικιωμένη να πλησιάζει προς το μέρος τους. Της έκαναν νόημα να σταματήσει και όταν εκείνη τους αγνόησε πέταξαν μια χειροβομβίδα προς το μέρος της.

Η ίδια απάντησε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφερε. Οι στρατιώτες δεν έπαθαν το παραμικρό, ενώ η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για την πρώτη «γιαγιά καμικάζι», δεδομένου ότι η Φάτιμα αλ Νετζάρ είχε εννεά παιδιά και 30 εγγόνια.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινοί είχαν εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν μέλη εξτρεμιστικής οργάνωσης. Κατά τον ισραηλινό στρατό, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης έριξαν πρόσφατα ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα.

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης επίθεσης εναντίον του οχήματος, σκοτώθηκε ένα άτομο, ενώ στη διάρκεια άλλων επιχειρήσεων έχασαν τη ζωή τους άλλα έξι άτομα.

Εκεχειρία από την Ισλαμική Τζιχάντ

«Προσφορά» εκεχειρίας από την Ισλαμική Τζιχάντ προς το Ισραήλ με αντάλλαγμα το τέλος των επιθέσεων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες, τα μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ θα πάψουν να εξαπολύουν πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο