Στο 31% «βυθίζεται» η δημοτικότητα του Τζ.Μπους
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο, οι Αμερικανοί δείχνουν να ενστερνίζονται πλήρως τις θέσεις των Δημοκρατών και να απορρίπτουν τις πολιτικές επιλογές του Τζ.Μπους, ο οποίος έχει ποσοστό δημοτικότητας 31% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newsweek.
27
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο, οι Αμερικανοί δείχνουν να ενστερνίζονται πλήρως τις θέσεις των Δημοκρατών και να απορρίπτουν τις πολιτικές επιλογές του Τζ.Μπους, ο οποίος έχει ποσοστό δημοτικότητας μόλις 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Newsweek.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης δήλωσαν ότι εγκρίνουν τις νομοθετικές προτεραιότητες που θέτουν οι Δημοκρατικοί, αλλά εκφράζουν παράλληλα ανησυχίες μήπως επιδιωχθεί η άμεση απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, ή παρεμποδιστούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το περιοδικό.
Η δημοσκόπηση έγινε με δείγμα 1.006 ενηλίκων, την Πέμπτη και την Παρασκευή και έχει περιθώριο σφάλματος 4%.
Η πρόταση των Δημοκρατικών που εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης (92%) αφορά στη μείωση των τιμών των φαρμάκων για τους συνταξιούχους. Σε ποσοστό 89% στηρίζουν επίσης την αύξηση του κατώτατου μισθού και ανάλογο ποσοστό ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης των συμβολαίων που υπέγραψε η κυβέρνηση Μπους στο Ιράκ.
Το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνει τις πολιτικές επιλογές του Μπους μειώθηκε στο 31%, από 35% που ήταν πριν από μία εβδομάδα, ενώ το 63% απορρίπτει τα αποτελέσματα της προεδρίας Μπους.
Αν και το 51% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε «καλό πράγμα» την νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές για το Κογκρέσο, το 78% εξέφρασε ανησυχία μήπως επιδιώξουν να αποσυρθούν άμεσα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ.
Επίσης, σε ποσοστό 69% οι Αμερικανοί ανησυχούν μήπως το νέο Κογκρέσο παρεμποδίσει την κυβέρνηση «να κάνει αυτό που είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
- Σπύρος Μαρκεζίνης: Το ανάρμοστο αστείο με τα «κλοπιμαία»
- Γαλλία: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στον Λίβανο
- «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» – Το πολιτικό θρίλερ όπως το έζησαν Ρέντφορντ και Χόφμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442