Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικά παιχνίδια με τους Βορειοηπειρώτες, λέει ο Γ.Παπανδρέου

Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικά παιχνίδια με τους Βορειοηπειρώτες, λέει ο Γ.Παπανδρέου

Κόντρα μεταξύ Παπανδρέου και Παυλόπουλου προκάλεσε η απόφαση να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια Βορειοηπειρώτες με ειδικό δελτίο ομογενούς. Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικά παιχνίδια, λέει ο κ. Παπανδρέου, δεν θα ακολουθήσουμε τις απαράδεκτες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, απαντά ο κ. Παυλόπουλος.

38

Κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια Βορειοηπειρώτες με ειδικό δελτίο ομογενούς.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε από τη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί καταρχήν με τη ρύθμιση, αφού αυτή ήταν μια πρόταση που το ίδιο το Κίνημα είχε κάνει παλαιότερα και δεν την αποδέχτηκε τότε η ΝΔ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πολιτικά παιχνίδια ενόψει εκλογών, δε θα επιτρέψει αδιαφανείς μεθόδους και διαβλητές πρακτικές. «Θα διασφαλίσουμε πραγματικά το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης στους ομογενείς, οι οποίοι θα πολιτογραφηθούν» είπε.

«Δεν θα αφήσουμε να διασυρθεί ένα δίκαιο αίτημα» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». «Όλοι γνωρίζουν και όλοι θυμούνται ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο, με τον κ. Παπανδρέου κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής την εποχή εκείνη, που σε πάμπολλες περιπτώσεις θυσίασε, στο βωμό κομματικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων, ζητήματα μεγάλης εθνικής σημασίας σχετικά με τους ομογενείς και τους παλιννοστούντες.

» Με αυτό το παρελθόν και αυτές τις επιδόσεις του κόμματός του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ δύσκολο να κάνει σήμερα συστάσεις προς την κυβέρνηση Καραμανλή. Εν πάση περιπτώσει τού διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις απαράδεκτες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα για τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα».

Χαιρετίζει ο Μπερίσα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαιρέτισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας σε ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο που διαθέτουν κάρτα ομογενούς.

«Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαλοποίησης της ζωής των μεταναστών στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μπερίσα και εξέφρασε τη λύπη του για τον αρνητικό τρόπο, με τον οποίο ορισμένα ΜΜΕ σχολίασαν την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία πράξη, η οποία διευκολύνει τη ζωή των πολιτών με ελληνική καταγωγή».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, ο κ. Μπερίσα σημείωσε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης δεν αποτελεί μειονέκτημα, αλλά πλεονέκτημα για αυτούς τους πολίτες και κάλεσε τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο