Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
Επτά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγιε απευθύνει έκκληση για ενότητα μεταξύ των Παλαιστινίων και για αντίσταση απέναντι στους Ισραηλινούς.
Επτά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 14 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που διενεργούν επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής εορτής του Εϊντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, ήταν Παλαιστίνιοι μαχητές που προετοίμαζαν χτύπημα με ρουκέτες.
Η παλαιστινιακή ασφάλεια έκανε λόγο για επίθεση με πυρά κατά ομάδας Παλαιστινίων, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση Συμβούλια Λαϊκής Αντίστασης επισήμανε ότι στόχο αποτέλεσε ο επιχειρησιακός ηγέτης της οργάνωσης Ατά Σιντάρι. Ο Ατά Σιντάρι είναι μεταξύ των νεκρών από την επίθεση.
Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγιε απευθύνει έκκληση για ενότητα μεταξύ των Παλαιστινίων και υπέρ της αντίστασης απέναντι στους Ισραηλινούς.
Στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον 20.000 ανθρώπων σε στάδιο της Γάζας, ο Ισμαήλ Χανίγιε διαμήνυσε ότι η ενδοπαλαιστινιακή διαμάχη πρέπει να λάβει τέλος.
«Αποφύγετε την αιματοχυσία, μην χρησιμοποιείτε τα όπλα εναντίον των αδελφών σας, ενωθείτε» υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός μετά το τέλος της προσευχής, αναφερόμενος στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μαχητές της Χαμάς και της Φατάχ.
«Δεν είναι η πρώτη πολιορκία που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός και η Παλαιστίνη, αλλά είναι η πρώτη φορά που δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις και δεν θα υποκύψουμε», επισήμανε.
«Είναι η πρώτη φορά που λέμε όχι στην Αμερική, χίλιες φορές όχι στις υποχωρήσεις. Δεν θα υποκλιθούμε. Θα πεθάνουμε αλλά δεν θα παραδώσουμε την Ιερουσαλήμ, τα δικαιώματά μας και το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων», σημείωσε ο Χανίγιε.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.