Επιστροφή «στον τόπο του εγκλήματος» για την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ
Τη βίλα Γκριμάλντι, η οποία την περίοδο της δικτατορίας Πινοτσέτ (1973-1989) είχε μετατραπεί σε τόπο βασανισμού πολιτικών κρατουμένων, επισκέφθηκε η πρόεδρος της Χιλής. Ο τόπος ήταν γνώριμος στην Μπατσελέτ, αφού η ίδια είχε συλληφθεί και βασανιστεί.
30
Τη βίλα Γκριμάλντι, η οποία την περίοδο της δικτατορίας Πινοτσέτ (1973-1989) είχε μετατραπεί σε τόπο βασανισμού πολιτικών κρατουμένων, επισκέφθηκε η πρόεδρος της Χιλής. Ο τόπος ήταν γνώριμος στην Μπατσελέτ, αφού η ίδια είχε συλληφθεί και βασανιστεί.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Πινοτσέτ και για τα βασανιστήρια στην περιβόητη βίλα, την περίοδο 1974-1977.
Σήμερα στη βίλα υπάρχει μνημείο για τους εκατοντάδες Χιλιανούς που βασανίστηκαν την περίοδο της δικτατορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442