Το απόλυτο αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κόσοβο περιγράφει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ τις συνομιλίες για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται. «Μπορούμε να μιλάμε για άλλα δέκα χρόνια χωρίς καμία αλλαγή» είπε.
30
Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ τις συνομιλίες για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται. «Μπορούμε να μιλάμε για άλλα δέκα χρόνια χωρίς καμία αλλαγή» είπε.
Ο αναπληρωτής απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κόσοβο Αλμπερτ Ρόχαν δήλωσε ότι η πιθανότητα προόδου στις συνομιλίες είναι εξαιρετικά μικρή.
Μάλιστα δυτικός διπλωμάτης που μίλησε με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κόσοβο Μάρτι Αχτισάαρι ενδέχεται να ανακοινώσει ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος.
Πριν από αρκετούς μήνες ο ίδιος ο Αχτισάαρι είχε μιλήσει για το αδιέξοδο, δεδομένου ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν συζητούν τίποτε λιγότερο από ανεξαρτησία, ενώ οι Σέρβοι υποστηρίζουν ότι η επαρχία αποτελεί και πρέπει να εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Σερβίας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της UNMIK, Γιοακίμ Ρίκερ, δεν απέκλεισε να προκληθεί ένταση στην περιοχή εν όψει του τερματισμού των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση διευθέτησης του προβλήματος θα οδηγήσει σε αστάθεια.
«Είναι αναμενόμενο ενίοτε τα αισθήματα να ξεχειλίζουν όταν καθορίζεται κάτι τόσο ζωτικό για τα συμφέροντα των πολιτών. Αλλά πιστεύω ότι οι εντάσεις και οι δυσκολίες προκαλούνται από την καθυστέρηση στη διαπραγματευτική διαδικασία» εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442