Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Δημοτικά σχολεία
Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γίνεται γνωστό ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Δημοτικά σχολεία. Ειδικότερα, εισάγεται η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στην Ε δημοτικού και το πρόγραμμα γίνεται επτάωρο.
Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γίνεται γνωστό ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Δημοτικά σχολεία. Ειδικότερα, εισάγεται η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στην Ε δημοτικού και το πρόγραμμα γίνεται επτάωρο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, επεκτείνεται από φέτος σε όλα τα πολυθέσια σχολεία (από εξαθέσια και άνω) η διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά) στην Ε τάξη και από την επόμενη σχολική χρονιά και στην ΣΤ τάξη.
Φέτος στην Ε τάξη αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας κατά δύο και για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μπαίνουν τα επτάωρα. Επίσης, επεκτείνεται κατά μία ώρα το πρόγραμμα του ολοήμερου δημοτικού σχολείου ως τις 17:00, εφόσον το θελήσουν τουλάχιστον δέκα μαθητές.
Όσον αφορά στη διδακτέα ύλη, φέτος οι μαθητές του Δημοτικού θα πάρουν στα χέρια τους 30 νέα βιβλία. Το καινούργιο στοιχείο στα νέα βιβλία είναι η διαθεματικότητα, που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να μελετήσει ένα θέμα αξιοποιώντας τα δεδομένα όλων των επιστημών (πχ το θέμα της μεσογειακής διατροφής από τα επιστημονικά δεδομένα της Χημείας, της Γεωγραφίας, των Μαθηματικών).
Ειδικότερα, στα Θρησκευτικά, στο βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού εισάγεται για πρώτη φορά ένα κεφάλαιο που είναι αφιερωμένο στους ετερόδοξους και αλλόθρησκους. Ειδικότερα, στη σελίδα 104 οι μαθητές θα μάθουν για τη λατρεία των εβραίων στη συναγωγή το Σάββατο και στη συνέχεια για την προσευχή των μουσουλμάνων στο τζαμί την Παρασκευή.