Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον 98 αντάρτες Ταμίλ σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στις τελευταίες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεσή τη νύκτα και οι μάχες συνεχίσθηκαν ως την αυγή.
37
Τουλάχιστον 98 αντάρτες των Τίγρεων της Απελευθέρωσης Ταμίλ σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τις τελευταίες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να εμποδίσουν τους αντάρτες να διασπάσουν τις γραμμές τους στο Κιλάλι, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Τζάφνα, διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός Μέσων Ενημέρωσης Ανούρα Γιάπα.
Οι αντάρτες Ταμίλ εξαπέλυσαν την επίθεσή τους τη νύκτα και οι μάχες συνεχίσθηκαν σώμα με σώμα ως την αυγή, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ουπάλι Ρατζαπάκσε, ο οποίος επανέλαβε πως το Κολόμπο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τους αυτονομιστές, έπειτα από τρεις εβδομάδες συγκρούσεων.
Από κυβερνητικής πλευράς δεν ανακοινώθηκαν οι απώλειες του στρατού, αλλά στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και 60 τραυματίες κατά την επίθεση αυτή, την οποία οι αντάρτες πραγματοποίησαν από τη θάλασσα.
Οι τελευταίες μάχες μεταξύ στρατού και Τίγρεων ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου και είναι οι φονικότερες που έχουν σημειωθεί από το Φεβρουάριο του 2002, όταν υπεγράφη η εκεχειρία που επισήμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Μόνο την τελευταία εβδομάδα εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στις μάχες περισσότερα από 800 άτομα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσαν «βαθιά ανήσυχες» για την κλιμάκωση της βίας στη Σρι Λάνκα και άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς «τρώει» τα θεμέλια της ευρωπαϊκής παραγωγής τροφίμων και οχημάτων
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
- Στενά Ορμούζ: Παράκαμψη με… φορτηγά για μεταφορά μετάλλων και καταναλωτικών αγαθών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442