Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τις δημόσιες προτάσεις εξαγοράς εισηγμένων
Στην τελική ευθεία είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τις δημόσιες προτάσεις εξαγοράς εισηγμένων στο Χρματιστήριο επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στη σχετική κοινοτική οδηγία.
Όποιος εφεξής θα αποκτά άμεσα ή έμμεσα ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μίας υπό εξαγοράς εταιρείας, που υπερβαίνει το 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, θα υποχρεούται να απευθύνει δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της.
Αυτή είναι η κυριότερη αλλαγή που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις, το οποίο αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στη σχετική κοινοτική οδηγία και βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων της Κεφαλαιαγοράς.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, στο εξής κάθε πρόσωπο το οποίο αποκτά καθ οιονδήποτε τρόπο άμεσα ή έμμεσα απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα, που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και λόγω της απόκτησης αυτής το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου, που κατέχει, υπερβαίνει το όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγοράς εταιρείας, υποχρεούται εντός 20 (και όχι πλέον 30) ημερών, από την απόκτηση αυτή, να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας.
Την ίδια υποχρέωση έχει και κάθε πρόσωπο που κατέχει ήδη περισσότερο από το 1/3 χωρίς να υπερβαίνει το 1/2 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγοράς εταιρείας και το οποίο αποκτά μέσα σε 12 μήνες, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ανώτερο του 3% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας.
Επίσης, το προσφερόμενο τίμημα δεν μπορεί να είναι κατώτερο:
* Από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της κινητής αξίας, που αποτελεί αντικείμενο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης κατά τους έξι μήνες που προηγούνται της υποβολής της δημόσιας πρότασης.
* Από την υψηλότερη τιμή, στην οποία το υπόχρεο πρόσωπο ή κάποιο από τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, απέκτησε, κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της δημοσιοποίησης της δημόσιας πρότασης, κινητές αξίες που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας