Η κυβέρνηση έχει βάλει την οικονομία σε δίνη, δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου
Ευθύνες στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά για την κατάσταση της οικονομίας επέρριψε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια. «Η κυβέρνηση έχει βάλει τη χώρα σε μία δίνη» τόνισε.
«Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει τη χώρα σε μία δίνη. Εχουμε μία οικονομική κρίση με ευθύνη των χειρισμών και των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου μετά τη συνάντηση του με τον κ. Αλμούνια.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι τόνισε στον κ. Αλμούνια πως «εμείς δεν θα δεχθούμε μέτρα που υπονομεύουν την πορεία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, λογιστικές πρακτικές που υποθηκεύουν τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς και μέτρα εις βάρος των απλών πολιτών ενώ βοηθούν τους ημέτερους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στον κ. Αλμούνια πως υπάρχει άλλος δρόμος δημοσιονομικής πειθαρχίας και σωστής διαχείρισης της οικονομίας που προωθεί και την απαραίτητη ανταγωνιστικότητα αλλά και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
«Μπορεί να υπάρχει ανάγκη ευρύτερης ευελιξίας αλλά αυτή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να υπάρχει ασφάλεια των εργαζομένων στη χώρα μας» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ο άλλος δρόμος» είναι ευρύτερο ευρωπαϊκό ζήτημα που τίθεται μπροστά στις νέες διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξάγονται για τις δημοσιονομικές προοπτικές.
Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά ο κ. Αλμούνια θα δώσει το πράσινο φως για την τιτλοποίηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «έχει ιδιαίτερους προβληματισμούς γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης, τα έχει πει και δημοσίως», υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν θέλει ο ίδιος να εκφράσει τις θέσεις του κ. Αλμούνια.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα έχω συνέχεια επαφή με τον κ. Αλμούνια και στη δική μας προοπτική διαμόρφωσης των κυβερνητικών μας θέσεων εν όψει και των πολιτικών εξελίξεων», ενώ κληθείς να απαντήσει αν βλέπει πρόωρες εκλογές είπε ότι «δεν είπα κάτι τέτοιο».
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.