Τα συμπληρώματα πολυβιταμινών δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις στους ηλικιωμένους
Λονδίνο: Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων πολυβιταμινών και μετάλλων δεν προλαμβάνει τις αναπνευστικές, στομαχικές, δερματικές και άλλες λοιμώξεις στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με σκοτσέζικη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Λονδίνο: Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων πολυβιταμινών και μετάλλων δεν προλαμβάνει τις αναπνευστικές, στομαχικές, δερματικές και άλλες λοιμώξεις στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με σκοτσέζικη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Αμπερντιν με επικεφαλής την Δρ Αλισον Αβενελ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 900 άτομα άνω των 65 ετών. Οι μισοί έπαιρναν συμπληρώματα πολυβιταμινών και μετάλλων και οι υπόλοιποι ψευδοφάρμακο σε ημερήσια βάση.
Οι επιστήμονες κατέγραψαν επίσης τον αριθμό των εισαγωγών στο νοσοκομείο και τις αντιβιοτικές ιατρικές συνταγές και για τις δυο ομάδες.
Αφού συνέκριναν τον αριθμό των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια ενός έτους και την ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δυο ομάδων.
Αν και τα συμπληρώματα δεν προλάμβαναν τις λοιμώξεις στο δείγμα που μελετήθηκε, οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολυβιταμίνες και στα συμπληρώματα μετάλλων δεν έχουν επιδράσεις σε άλλες παθήσεις.
health.in.gr
- Τεχνητή Νοημοσύνη και Απασχόληση: Ποιους κλάδους χτυπά πρώτα;
- Ξύπνησες στα άγρια χαράματα; Έξι τρόποι για να σε πάρει πάλι ο ύπνος
- «Καυτός» Ελ Κααμπί: Ο Μαροκινός έχει περισσότερα γκολ από πέντε ομάδες της Super League
- Καιρός: Συννεφιασμένος την Κυριακή με σημάδια βελτίωσης – Πότε και πού αναμένονται βροχές και χιόνια
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)












































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442