Βομβιστική επίθεση με πέντε νεκρούς σε τουριστικό λεωφορείο στο Κουσάντασι
Δεύτερη βομβιστική επίθεση σε παραθαλάσσιο τουρκικό θέρετρο, σε διάστημα μίας εβδομάδας, σημειώθηκε το Σάββατο στο Κουσάντασι, αυτή τη φορά πιθανώς από γυναίκα καμικάζι. Πέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων μία Ιρλανδή και μία Βρετανίδα, και 13 τραυματίες.
27
Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το Σάββατο σε λεωφορείο τύπου μίνιμπας σε σταθμό λεωφορείων στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Κουσάντασι, στα παράλια της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκατρείς.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν αμέσως τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδή τουρίστρια Τάρα Ουάλεϊ και μία γυναίκα από την Τουρκία, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Αργότερα, έχασε τη μάχη για τη ζωή μία βαριά τραυματισμένη Βρετανίδα. Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν άλλοι τρεις σοβαρά τραυματισμένοι Βρετανοί, οι οποίοι νοσηλεύονται, και άλλοι δύο ελαφρότερα.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Κουσάντασι. Ωστόσο, οι Αρχές θεωρούν πιθανό πίσω από την έκρηξη να κρύβεται το PKK ή παρακλάδι του.
Στα θύματα δεν συμπεριλαμβάνονται Έλληνες πολίτες. Καλά στην υγεία τους είναι και όλα τα μέλη της Σαμιακής αποστολής που βρίσκονται στο Κουσάντασι για φιλικούς αγώνες βόλεϊ Κορασίδων.
Οι αστυνομικές Αρχές είχαν αρχικά υπόνοιες για επίθεση από μια γυναίκα-καμικάζι, λόγω της κατάστασης στην οποία βρέθηκε το πτώμα της. Αργότερα όμως ανακοινώθηκε ότι πιθανότατα επρόκειτο για βόμβα.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 10:30 ώρα Ελλάδος, μέσα σε ένα μίνιμπας που διερχόταν μπροστά από ένα μνημείο στο κέντρο του παραθαλάσσιου θέρετρου του Κουσάντασι.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το τραγικό συμβάν «τρομοκρατική επίθεση» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση προφανώς θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα μετά την επίθεση αυτή».
Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Γεράκια της Κουρδικής Απελευθέρωσης» (ΤΑΚ) είχε αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τσεσμέ όπου τραυματίσθηκαν 20 άνθρωποι.
Το ΤΑΚ είναι παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) το οποίο ενέχεται σε πολλές βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της Τουρκίας τα τελευταία 20 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Optansia & Guerrilla» σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση στο Θέατρο Αργώ
- Λιοσίων: Ξεκινά προσπάθεια αφύπνισης της 16χρονης – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία της μηχανής
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442