Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν στους επενδυτές η E-Bay και η Qualcomm ότι η κερδοφορία τους ίσως είναι κατώτερη των προσδοκιών.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν στους επενδυτές εταιρείες όπως η E-Bay και η Qualcomm ότι η κερδοφορία τους ενδέχεται να είναι κατώτερη των προσδοκιών της αγοράς.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,78% στις 2.776,11 μονάδες.
Στην αιχμή της πτωτικής τάσης έχουν τεθεί οι μετοχές των Nokia και Ericsson. Απώλειες 2,4% σημείωσε η μετοχή της LVMH, καθώς ο κορυφαίος παγκοσμίως όμιλος ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξή του επιβραδύνθηκε, το τέταρτο τρίμηνο του 2004, στο 2%, λόγω της εξασθένησης του δολαρίου έναντι του ευρώ (πραγματοποίησε πωλήσεις 3,87 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 3,9 δισ. ευρώ).
Πτώση 1,6% κατέγραψε η μετοχή της Novartis. Η τέταρτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι τα κέρδη τέταρτου τριμήνου του 2004 ανήλθαν σε 1,38 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 1,45 δισ. ευρώ.
Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρεί η μετοχή της Holcim. Η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως τσιμεντοβιομηχανία συμφώνησε να προχωρήσει σε εξαγορά της Aggregate Industries αντί 1,8 δισ. στερλινών. Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Deutsche Bank μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της σχετικής αξιολόγησης από αναλυτή της Goldman Sachs.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,54% στις 4.792,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,76% στις 3.839,48 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,91% στις 4.206,98 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.284,77 μονάδες με απώλειες 1,06%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ επειδή ο γάτος της έκοβε βόλτες την αυλή του γείτονα
- Σεισμός τώρα στη Ναύπακτο
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Τελικά, ποιος θα σκηνοθετήσει το νέο «Βασικό Ένστικτο»;
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442