Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 72-67 τους Σκαϊλάινερς παρότι αρχικώς τους υποτίμησε

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 72-67 τους Σκαϊλάινερς παρότι αρχικώς τους υποτίμησε

Σε ντέρμπι μετέτρεψε την αναμέτρηση με τους Σκαϊλάινερς ο Παναθηναϊκός αλλά επικράτησε με 72-67 για την 4η ημέρα της Euroleague. Την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ (21:40 στη Μαδρίτη) και η ΑΕΚ υποδέχεται (Γαλάτσι, 19:00) την Βιλερμπάν.

66

Σε ντέρμπι μετέτρεψε την αναμέτρηση με τους Σκαϊλάινερς ο Παναθηναϊκός αλλά έστω και αργά επέδειξε τη δέουσα σοβαρότητα και επικράτησε με 72-67 στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του γ ομίλου της Euroleague.

Την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ (21:40 στη Μαδρίτη) και η ΑΕΚ υποδέχεται (Γαλάτσι, 19:00) την Βιλερμπάν.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή νίκη των «πρασίνων» ήρθε χάρη στην καλή εμφάνιση του Νίκου Χατζηβρέττα στην τέταρτη περίοδο και την πολύ καλή παρουσία του Ντάριλ Μίντλετον για δεύτερη διαδοχική φορά.

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Ομπράντοβιτς στους Σκεπάνοβιτς και Φέμερλινγκ δίνοντάς τους χρόνο συμμετοχής μόλις πέντε και επτά λεπτών αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε από τον κατώτερο αντίπαλό του και βρέθηκε να χάνει με 8-2. Ο Τάιαρον Έλλις με δύο διαδοχικά τρίποντα, έφερε τη διαφορά στο +12, 18-6. Με το τρίτο εύστοχο τρίποντό του και το προσωπικό του κοντέρ να δείχνει… 11 πόντους, αλλά και τον Σλιβανκάνιν να είναι απανταχού παρών, η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με το ντροπιαστικό για τον Παναθηναϊκο, 23-10.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ όλους τους παίκτες του εκτός των Παπανικολάου και Σάκοτα προσπαθώντας να βρει το σχήμα που θα έβγαζε εκτός ρυθμού τους Γερμανούς.

Με τον Γιάκα Λάκοβιτς να παραμένει οργανωτής για ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο (ο Ομπράντοβιτς έπαιξε αρκετό διάστημα με δύο κοντούς) και τους Μπατίστ, Μίντλετον να είναι οι μόνες επιθετικές αιχμές, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 12-23 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με επιμέρους σκορ 7-2 ξεκίνησαν οι «πράσινοι» τη δεύτερη περίοδο και μείωσαν σε 19-25. Αυτό που έκανε, όμως τη διαφορά και έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί ήταν η άμυνα στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου.

Οι παίκτες του «Ζοτς» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή, 33-31, αλλά τίποτα δεν είχε κριθεί…

Τρία τρίποντα του Ρόλερ και ένα έμμεσο… τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) από τον Έλληνα πλέι μέικερ Σπύρο Παντελιάδη έδωσαν το δικαίωμα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας να ανανεώσει τις ελπίδες για μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Αθήνα, καθώς η ομάδα της Φρανκφούρτης προηγήθηκε με 56-49 στο 30.

Η μάχη σώμα με σώμα συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του κρίσιμου τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά Διαμαντίδης και Χατζηβρέττας έδωσαν ανάσες επιθετικά στην ομάδα τους και γκρέμισαν τα ρεαλιστικά πάντως όνειρα των Γερμανών για 35 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 33-31, 49-56, 72-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διαμαντίδης 11, Τσαρτσαρής 10, Λάκοβιτς 4, Μίντλετον 14, Χατζηβρέττας 11, Παπανικολάου, Μάρεϊ 6 (2), Σκεπάνοβιτς, Φέμερλινγκ, Καλαϊτζής 5 (1), Μπατίστ 11

ΣΚΑΪΛΑΙΝΕΡΣ: Παντελειάδης 6 (1), Ρόλερ 11 (3), Έλις 21 (4), Ουίλιαμς 9, Κρούελ 9, Μάτινεν 1, Σλιβανκανίν 6, Μάρας 4, Ντιαρά

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies