Με μειοδοτικό διαγωνισμό και οι μελέτες των δημοσίων έργων
Την ανάθεση της εκπόνησης μελετών δημοσίων έργων και με βάση την οικονομική ποροσφορά των μελετητικών γραφείων, δηλαδή βάσει μειοδοτικών διαγωνισμών, θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που δίνει την Τρίτη στη δημοσιότητα ο Γ.Σουφλιάς.
Την ανάθεση της εκπόνησης μελετών δημοσίων έργων και με βάση την οικονομική ποροσφορά των μελετητικών γραφείων, δηλαδή βάσει μειοδοτικών διαγωνισμών, θα προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για το νέο τρόπο ανάθεσης μελετών δημοσίων έργων.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, το νομοσχέδιο θα κωδικοποιεί και θα μεταβάλλει τη νομοθεσία, ώστε στο εξής όλα τα δημόσια έργα και κυρίως όσα υπαχθούν στο Δ΄ΚΠΣ να έχουν ολοκληρωμένες μελέτες με στόχο να αποφευχθούν οι υπερβάσεις κόστους.
Με το νομοσχέδιο αποσυνδέεται το κόστος της μελέτης από το κόστος του έργου, ενώ εισάγονται και οικονομικά κριτήρια για την έγκριση μιας μελέτης.
Αυτό το γεγονός αναμένεται να θέσει σε ετοιμότητα τον κατασκευαστικό κόσμο της χώρας, καθώς έχει δηλωθεί η διαφωνία του με το μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης μελετών, με το σκεπτικό ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ίδια την ποιότητα των μελετών και επομένως των έργων.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.