Αύξηση 7,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Τον Ιούλιο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,8%.
Αύξηση 7,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΥΕ.
Τον Ιούλιο οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,8%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές:
* Στις αυξήσεις πωλήσεων των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων κατά 12,1%.
* Των καταστημάτων τροφίμων, ποτών και καπνού κατά 9,1%.
* Των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης κατά 8,8%.
* Των καταστημάτων βιβλίων-χαρτικών και λοιπών ειδών κατά 7,4%.
Εξάλλου, αυξήσεις σημειώθηκαν στους επιμέρους δείκτες αξίας λιανικών πωλήσεων, των πολυκαταστημάτων κατά 6,5%, των καταστημάτων φαρμακευτικών-καλλυντικών κατά 3,4% και των καταστημάτων επίπλων ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού κατά 3,2%.
Τέλος, μείωση του γενικού δείκτη αξίας λιανικών πωλήσεων σημειώθηκε μόνο στην περίπτωση των πωλήσεων «εκτός καταστημάτων», κατά 0,8%.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.