Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,46% στις 2.338,84 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 67,8 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,22% στις 2.704,19 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,32% στις 1.270,16 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 υποχωρεί κατά 0,11% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 0,41%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου (-0,87%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διύλισης (+1,60%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,55% στα 10,88 ευρώ), της Alpha Bank (+0,29% στα 20,58 ευρώ) και της ΔΕΗ (αμετάβλητες στα 19,96 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 87 ενισχύονται, 141 υποχωρούν και 175 παραμένουν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.