Με απώλειες 0,96% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις εποικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές από το ράλι του πετρελαίου, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Πτωτικές τάσεις εποικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές από το ράλι του πετρελαίου, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,96% στις 2.331,94 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 1070 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέρχονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,91% στις 2.697,52 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,82% στις 1.268,40 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 1,12% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 1,69%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (+0,79%), τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-3,94%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (-0,31% στα 19,34 ευρώ), της Eurobank (-1,72% στα 18,46 ευρώ) και της Alpha Bank (-0,95% στα 20,84 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 54 σημείωσαν άνοδο, 239 υποχώρησαν και 110 παρέμειναν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.