Οι μπαμπάδες αδιαφορούν όταν το μωρό κλαίει
Λονδίνο: Μόνοι οι μισοί μπαμπάδες ξυπνούν την νύχτα για να φροντίσουν το μωρό τους που κλαιει, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Λονδίνο: Μόνοι οι μισοί μπαμπάδες ξυπνούν την νύχτα για να φροντίσουν το μωρό τους που κλαιει, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Mother and Baby, βασίστηκε σε δείγμα 2.000 γονέων, εκ των οποίων το 52% των μπαμπάδων δήλωσαν ότι συνέχιζαν τον ύπνο τους ή προσποιούνταν ότι κοιμόντουσαν όταν το μωρό έκλαιγε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Έξι στις δέκα μητέρες δήλωσαν ότι δυσανασχετούσαν με την αδιαφορία του συντρόφου τους, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών πίστευαν ότι η έλλειψη ύπνου τους είχε καταστρέψει την ερωτική τους ζωή και οι περισσότερες προτιμούσαν να κοιμηθούν παρά να κάνουν έρωτα.
Τέλος, έξι στις δέκα δήλωσαν ότι η απόκτηση ενός παιδιού είχε υποβάλλει τη σχέση τους με τον/την σύντροφό τους σε «απέραντο άγχος».
Πάντως οι μητέρες ήταν αυτές που στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 94%) αισθάνονταν εξαντλημένες και πίστευαν ότι η άδεια μητρότητας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ισχύουσα.
Η Έλενα Νταρλαϊμπλε εκδότρια του περιοδικού Mother and Baby μιλώντας στο BBC επεσήμανε ότι «μπορεί να είναι λογικό να σηκώνονται οι μητέρες μέσα στη νύχτα ειδικά κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, αλλά όταν επιστρέφουν στη δουλειά τότε και οι μπαμπάδες θα πρέπει να αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη. Είναι ντροπή που τόσοι πολύ νέοι μπαμπάδες δεν ξυπνούν για να φροντίσουν το μωρό. Υποτίθεται ότι οι γονείς είναι μια ομάδα που μοιράζεται τις ευθύνες».
Και συμπληρώνει «οι μητέρες χρειάζονται πραγματική συμπαράσταση τη δύσκολη περίοδο των πρώτων μηνών της ζωής του μωρού. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί εκνευρισμό που μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειωτους καβγάδες με τον σύντροφο. Γι’ αυτό τα ζευγάρια θα πρέπει να συζητούν το θέμα των ευθυνών πριν αποκτήσουν παιδί».
health.in.gr
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442