Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά τα τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τόσο ο κολοσσός του κλάδου των αντασφαλειών Swiss Re όσο και ο όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis.
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά τα τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τόσο ο κολοσσός του κλάδου των αντασφαλειών Swiss Re όσο και ο όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.617,34 μονάδες.
Ανοδο 1,5% κατέγραψε η μετοχή της Swiss Re, μετά τη γνωστοποίηση από την υπ αριθμόν δύο παγκοσμίως εταιρεία αντασφαλειών ότι τα καθαρά κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο διπλασιάστηκαν.
Καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα κέρδη που ανακοίνωσε η Fortis: Μειώθηκαν, στο δεύτερο τρίμηνο κατά 29% σε 803 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 636 εκατ. ευρώ. Η μετοχή του κορυφαίου βελγικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσε κέρδη 1,6%.
Ώθηση στην αγορά έδωσε και η μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Αύγουστο.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,33% στις 4.426,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,61% στις 3.617,37 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,77% στις 3.817,37 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.129,33 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,01%.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.