Αύξηση κατά 9,8% στα 192,9 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4,6% στα 2 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα είναι βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και είναι καλύτερα από τις προβλέψεις.
Αύξηση κατά 9,8% στα 192,9 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4,6% στα 2 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα είναι βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και είναι καλύτερα από τις των προβλέψεων των αναλυτών.
Τα κέρδη προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 12,9% σε 657,9 εκατ. eyr;v και τα λειτουργικά κέρδη κατά 20,2% σε 383,1 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των εσόδων, του υψηλότερου βαθμού λειτουργικής απόδοσης και της συμπίεσης του λειτουργικού κόστους, παρά τις αυξημένες δαπάνες συντηρήσεων και ανάλωσης υλικών στα πλαίσια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το περιθώριο EBITDA έφθασε το 32,8% σε σύγκριση με 30,4% το πρώτο εξάμηνο του 2003. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 8,6% σε 311,9 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 92,9 εκατ. ευρώ, λόγω βελτιωμένης λειτουργικής κερδοφορίας και παρά την αύξηση των χρηματοοικονομικών δαπανών. Σαν αποτέλεσμα, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν από 0,76 ευρώ σε 0,83 ευρώ.
Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν σε 363,8 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν και το κόστος των Ολυμπιακών έργων υπό κατασκευή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2003 το καθαρό χρέος μειώθηκε στα 3.852 εκατ. ευρώ, από 4.005 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός του προσωπικού, μη συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που έχουν παραχωρηθεί στο ΔΕΣΜΗΕ, μειώθηκε, λόγω συνταξιοδοτήσεων, σε 27.800 άτομα περίπου, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος στο τέλος του περυσινού πρώτου εξαμήνου ήταν 28.400 άτομα περίπου.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.