Με κέρδη 0,70% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στα blue chips.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,70% στις 2.243,01 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 47,9 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι πρόσσφατες απώλειες των μετοχών δεν δικαιολογούνται από τις προοπτικές της εταιρικής κερδοφορίας.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στα blue chips, ενώ απώλειες σημείωσε η μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 2.577,43 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,94% στις 1.185,87 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,45% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,22%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Τράπεζες (+1,30%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Κλωστοϋφαντουργίες (-2,74%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (+1,31% στα 18,52 ευρώ), της ΔΕΗ (+0,73% στα 19,30 ευρώ) και του ΟΤΕ (+2,28% στα 9,88 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 141 σημείωσαν άνοδο, 138 υποχώρησαν και 124 παρέμειναν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.