Συγκροτήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπέγραψε την απόφαση με την οποία συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης. Έργο της επιτροπής μεταξύ άλλων είναι η επιστημονική στήριξη των εργασιών του ΕΣΑΑ.
27
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης.
Πρόεδρος ορίστηκε ο Γιώργος Βενιέρης, πρύτανης και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Πατσουράτης, αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλη η Βάλια Αρανίτου, υπεύθυνη Τομέα Έρευνας ΕΣΕΕ, ο Δημήτρης Βούρβαχης, τέως αρεοπαγίτης, ο Χρήστος Ιωάννου, οικονομολόγος ΓΣΕΒΕ, ο Παναγιώτης Καζάκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γιώργος Καλκάνης, πρόεδρος ΤΕΙ Αθηνών.
Μέλη είναι επίσης οι Παναγιώτης Κικίλιας, καθηγητής, τέως πρόεδρος ΤΕΙ Πειραιά, Πέτρος Λίβας, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Θόδωρος Παπαλεξόπουλος, τέως πρόεδρος ΣΕΒ, Θόδωρος Πρασουλίδης, τέως αρεοπαγίτης, Πέτρος Ρυλμόν-Λινάρδος, επιστημονικός σύμβουλος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ ΑΔΕΔΥ, Μιλτιάδης Σταμπουλής, οικονομολόγος, σύμβουλος ΣΕΒΕ, ειδικός επιστήμων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αντώνης Τορτοπίδης, συντονιστής έρευνας και ανάλυσης ΣΕΒ, Ιωσήφ Χασσίδ, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο Σπυρίδων Μακρυδάκης , καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Γραμματείς ορίστηκαν οι ειδικοί σύμβουλοι του υπουργείου Ανάπτυξης Ευστάθιος Ζαφραντζάς και Κώστας Καλλονιάτης, με αναπληρωτή τους τον Αναστάσιο Γιαννέλλο. Έργο της Επιτροπής αυτής είναι, μεταξύ άλλων:
* Η επιστημονική και εμπειρική στήριξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, με τη σύνταξη επιστημονικών αναλύσεων, μελετών, ερευνών και διαφόρων υποστηρικτικών κειμένων.
* Η διαμόρφωση προτάσεων για τους στόχους και κατευθύνσεις της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.
* Η φροντίδα, επιμέλεια και ευθύνη για τη σύνταξη των νέων ετήσιων και περιοδικών Εκθέσεων Ανταγωνιστικότητας.
* Η σύνταξη του προγράμματος δράσεως του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης και η κατάρτιση της ημερήσιας των συνεδριάσεων του σε συνεργασία με το γενικό γραμματέα Βιομηχανίας.
* Η συνεργασία και αξιοποίηση των υπηρεσιών των διαφόρων ερευνητικών ινστιτούτων, όπως ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ, ΙΝΕ, κ.λπ. για μελέτη και έρευνα συγκεκριμένων ζητημάτων. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα με έγκριση του υπουργού Ανάπτυξης, να σχηματίζει ειδικευμένες ομάδες έργου, με επικεφαλής μέλη της, για την κάλυψη ειδικών θεμάτων και επιστημονικών εργασιών.
Τόσο η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης όσο και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα θεσμοθετηθεί με σχέδιο νόμου που προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, διότι έως τώρα λειτουργούσαν με υπουργικές αποφάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη – Τραγωδία με ναυάγιο ανοιχτά του Ηρακλείου: Αυξάνονται οι νεκροί μετανάστες, 27 οι αγνοούμενοι
- Λήμνος: Μετράει ζημιές η Μύρινα από τη σαρωτική κακοκαιρία – Ποτάμια οι δρόμοι, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα
- Πολονάρα: «Όταν μου είπαν ότι έχω λευχαιμία, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω – Η γυναίκα μου με κράτησε στη ζωή»
- Αναστάσιος Ράμμος: «Έτσι γλίτωσα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ»
- Shein – Temu: Τέλος στα φθηνά δέματα από Κίνα – Τι αλλάζει
- Μουρτζούκου: «Έλεγα από την αρχή ότι παιδί μου έφυγε από το χέρι της» ξεσπάει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
- Πού βρίσκονται οι πιο απειλούμενες γλώσσες στον κόσμο;
- «Βόμβα» από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Εθνική Γαλλίας μετά το Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442