Ανεύθυνες οι κυβερνητικές θέσεις για την οικονομία, εκτιμά ο Θ.Πάγκαλος
Προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις διαπιστώσεις της για την οικονομία και την προεκλογική της παροχολογία καταλόγισε στη ΝΔ ο Θ.Πάγκαλος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οικονομία μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης.
71
Προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις διαπιστώσεις της για την οικονομία και την προεκλογική της παροχολογία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οικονομία.
Στη δήλωσή του ο κ. Πάγκαλος μίλησε για «ακροβατισμούς» από την πλευρά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Προσπαθούν να αποφύγουν το θανάσιμο γι αυτούς ερώτημα, πώς, ενώ η οικονομία ήταν τόσο αδιέξοδη και σε τόσο κακή κατάσταση, υποσχέθηκαν τόσα πολλά και πότε έκαναν λάθος, στο ένα, στο άλλο ή και στα δύο;» αναρωτήθηκε.
Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί, κατά την επικείμενη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, «να εξηγήσει πώς είναι καμένη γη η οικονομία που έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ, η οικονομία της οποίας ο πληθωρισμός έμεινε σταθερά κάτω από το 3% τον προηγούμενο χρόνο και φέτος εμφανίζει πτωτική τάση, μια οικονομία που αυξάνονται οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις σταθερά τα τελευταία χρόνια και που εσχάτως μειώθηκε και το εμπορικό μας ισοζύγιο».
«Θα πρέπει ακόμα να μας εξηγήσει πώς η οικονομία αυτή, που είναι σε αδιέξοδο, έχει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης της παραγωγικότητας από όλες τις οικονομίες της ΕΕ» συνέχισε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο Θόδωρος Πάγκαλος.
«Πιστεύω ότι οι θέσεις του κ. Καραμανλή είναι θέσεις ανεύθυνες, είναι θέσεις που εμπνέουν ένα βαθύ αίσθημα ανησυχίας και αμφιβολίας για την ικανότητά του να κυβερνήσει, σε όλο το λαό, στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σε όσους είναι δραστήρια στελέχη της οικονομικής μας ζωής, στους επιχειρηματίες και τους επενδυτές. Καλό θα ήταν να βρουν έναν άλλο τρόπο για να ξεφύγουν από το πρόβλημα, στο οποίο οι ίδιοι με την προεκλογική τους δημαγωγία έβαλαν τον εαυτό τους» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενορχηστρωμένο μπαράζ μηνυμάτων στηρίζει τον Όρμπαν στο Telegram – Οι υποψίες στη Ρωσία
- «Στη λίστα του Ολυμπιακού για αντί-Πίτερς ο Αϊζέια Μάικ» (vid)
- Ζαμπόλι: «Εγώ γνώρισα τους Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ» – Νέες σκιές από την υπόθεση Έπσταϊν
- Νίκος Ανδρουλάκης: Eυχές μαζί με τον γιο του και πασχαλινό αυγό με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
- Εξαγωγές: Το στοίχημα των ελληνικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή
- Τέλος ο Γκόλεματς από τον πάγκο της Ντουμπάι
- Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ξάνθη
- LIVE: Πάρμα – Νάπολι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442