Αλλεπάλληλες οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα πριν το «πάγωμα» των τιμών
Τις ανάγκες ενός πολυδιάστατου επιχειρηματικού και πολιτικού μάρκετινγκ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών. Το «πάγωμα» ήρθε κατόπιν εορτής και αφού οι τιμές έφθασαν σε υψηλά επίπεδα.
27
Τις ανάγκες ενός πολυδιάστατου επιχειρηματικού και πολιτικού μάρκετινγκ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών.
Η απόφαση της Carrefour – Μαρινόπουλος να κρατήσει σταθερές τις τιμές για τετράμηνο διάστημα, η άμεση «απάντηση» των ανταγωνιστών της, η αντίδραση των βιομηχάνων τροφίμων και, πολύ περισσότερο, οι δημόσιες τοποθετήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, ήρθαν κατόπιν εορτής και αφού οι τιμές έφθασαν σε υψηλά επίπεδα ολοκληρώνοντας έναν κύκλο ανατιμήσεων μετά την υιοθέτηση του ευρώ.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Ναυτεμπορική, βάσει των οποίων τους τελευταίους 12 μήνες το λιανεμπόριο τροφίμων δέχθηκε από τους προμηθευτές του περισσότερες από 100 ανατιμήσεις έως και 12,5%. τις οποίες μετακύλισε στο μεγαλύτερο μέρος τους στις λιανικές τιμές, όπως φαίνεται από την εξέλιξη του δείκτη τιμών τροφίμων.
Τις ανατιμήσεις αποφάσισαν οι μεγαλύτερες βιομηχανικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας για αγαθά ευρείας κατανάλωσης. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι αυξήσεις στη χονδρική συνεχίσθηκαν έως τα τέλη Αυγούστου 2003, ενώ κατά πληροφορίες αυξημένους τιμοκαταλόγους ελάμβανε το λιανεμπόριο έως και τις παραμονές των ανακοινώσεων στις οποίες προχώρησε η Carrefour.
Όπως φαίνεται όμως από τα στατιστικά στοιχεία, οι αυξήσεις των λιανικών τιμών των τροφίμων ξεπερνούν κατά πολύ, τους τελευταίους 12 μήνες, τις αντίστοιχες του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Μάλιστα, υπήρξαν μήνες, όπως ο Μάιος, που τα τρόφιμα «έτρεξαν» με τριπλάσια ταχύτητα από το γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή και δεν ήταν μόνο τα φρούτα και λαχανικά που ακρίβυναν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442