Επίθεση εναντίον αμερικανικής φάλαγγας στη Βαγδάτη με θύμα έναν Ιρακινό
Μία ακόμα επίθεση εναντίον των αμερικανικών Ενοπλων Δυνάμεων που σταθμεύουν στο Ιράκ σημειώθηκε την Κυριακή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ιρακινός πολίτης και να τραυματιστούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες.
30
Μία ακόμα επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στο Ιράκ σημειώθηκε την Κυριακή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ιρακινός και να τραυματιστούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η επίθεση είχε ως στόχο κονβόι με Αμερικανούς στρατιώτες, το οποίο βρίσκονταν στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.
Οι δύο Αμερικανοί στρατιώτες οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ δύο οχήματα καταστράφηκαν.
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδες εναντίον Αμερικανών στρατιωτών που περιπολούσαν κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης.
Οι Αμερικανοί αντέδρασαν έγκαιρα και γλίτωσαν τη ζωή τους, ωστόσο, από τις εκρήξεις καταστράφηκε ολοσχερώς ένα μικρό κτίριο δίπλα στο Μουσείο.
Οι επιθέσεις εναντίον Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών με δράστες νοσταλγούς του καθεστώτος του Σαντάμ έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Συνολικά, 22 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την ημέρα που ο πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους κήρυξε και επίσημα τη λήξη των επιχειρήσεων στο Ιράκ.
Από βρετανικής πλευράς, έξι στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης στη Βρετανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αχτσιόγλου: Στην Ελλάδα οι μισθοί βρίσκονται στην τελευταία θέση – Η Πρωτομαγιά είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή
- Νέα Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι τη στιγμή της επέμβασης αστυνομικών σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
- Ο viral οπαδός της Γιουνάιτεντ… τραυματίστηκε στο Βαλένθια – Παναθηναϊκός (pic)
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- ΠΑΟΚ: Ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442