Τα σενάρια περί διαδοχής Σημίτη συμφέρουν το ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο Πέτρος Ευθυμίου
Η ΝΔ προβάλλει διαρκώς τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να καταλαβαίνει ότι έτσι εμπεδώνει την υπεροχή του, εκτιμά ο υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στα Νέα της Δευτέρας ο κ. Ευθυμίου σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις και την πορεία της κυβέρνησης.
30
Η Νέα Δημοκρατία προβάλλει διαρκώς τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να καταλαβαίνει ότι έτσι εμπεδώνει την υπεροχή του εκτιμά ο υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στα Νέα της Δευτέρας ο κ. Ευθυμίου σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις και την πορεία της κυβέρνησης.
Ο υπουργός σημειώνει ότι η ανακίνηση των σεναρίων περί διαδοχής του πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι το Κίνημα διαθέτει μια φερέγγυα κυβερνητική ομάδα καθώς και πολλά ικανά στελέχη για την αρχηγία του. Επίσης, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ανανεώνεται σταθερά σε επίπεδο προσώπων και πολιτικών.
«Αυτό γίνεται ορατό αν συγκρίνει κανείς την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την κυβέρνηση του 1993, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την κυβέρνηση του 1996 και τις αντίστοιχες του 2000.
» Ας κάνει ο καθένας τη σύγκριση: ας προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση της ΝΔ και να βρει αρκετούς κατάλληλους υπουργούς. Η Νέα Δημοκρατία προβάλλει διαρκώς τα σενάρια της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να καταλαβαίνει την υπεροχή του.»
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, σχολίασε ότι αυτές είναι ένδειξη ότι η κοινωνία ζητά περισσότερα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
«Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι μία: Είναι στρατηγική νίκης όχι για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ή κάποια νομενκλατούρα του, αλλά για τον ελληνικό λαό, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του.»
«Κανονικά οι εξετάσεις του 2004»
Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στις ημερομηνίες των εξετάσεων του 2004 -χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων- διαβεβαίωσε ο υπουργός.
«Οι ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων δεν συμπίπτουν με καμία λειτουργία της εκπαίδευσης. Και αυτές οι εκ του πονηρού φημολογίες πρέπει πια να σταματήσουν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό την Κυριακή, με βοριάδες, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα πέσει χιόνι
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Πώς λειτουργεί η φάμπρικα με τα πέτσινα πτυχία
- Πώς ο Banksy «φύτεψε» μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το νέο του άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου;
- Τι είναι το stack dating και πως επηρεάζει τα ραντεβού;
- Οι νεότεροι θαυμαστές του Sex and the City θεωρούν την Κάρι Μπράτσο «ναρκισσίστρια»
- 24 ώρες μετά και ο κ. Τζαβέλλας ακόμη δεν έχει παραιτηθεί
- Ενεργειακά αποθέματα: Πλησιάζουμε στο χείλος του γκρεμού, προειδοποιούν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442