Επεισόδια κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στη βάση της Σούδας
Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή κοντά στη ναυτική βάση της Σούδας, κατά τη διάρκεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Συνελήφθησαν τρία άτομα.
30
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στη ναυτική βάση της Σούδας, κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μέλη αντιπολεμικών οργανώσεων και φορέων της Κρήτης, ενώ την κινητοποίηση στήριξαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και άλλοι εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων του νησιού.
Όλα άρχισαν όταν μικρή ομάδα 20 -30 ατόμων κατάφερε να διεισδύσει στον όγκο των διαδηλωτών και άρχισε να πετά πέτρες κατά των αστυνομικών.
Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική. Αρκετά άτομα -κυρίως ηλικωμένοι και παιδιά- αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία, ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες.
Από τα επεισόδια έξω απο τη βάση τραυματίσθηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους, οι δυο απο αυτούς.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών νεαρών που κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κατά τη διάρκεια της κράτησης των νεαρών μικρή ομάδα νεαρών πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων.
Επικεφαλής της πορείας ήταν ο νομάρχης Χανίων Γιώργος Κατσανεβάκης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Περράκης, το σύνολο των δημάρχων του νομού και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας-Αποκορώνου Ειρηναίος.
Προτού σημειωθούν τα επειδόδια διαδηλωτές μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ φώναζαν συνθήματα κατά του πολέμου, ζητώντας να σταματήσει ο ανεφοδιασμός αμερικανικών πλοίων από το Μαράθι.
Συμβολικά έριξαν κόκκινη μπογιά στην πύλη της βάσης, έκαψαν μια αμερικανική σημαία και ύψωσαν πανό του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.
Τελευταία ενημέρωση: 21.10
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό την Κυριακή, με βοριάδες, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα πέσει χιόνι
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Πώς λειτουργεί η φάμπρικα με τα πέτσινα πτυχία
- Πώς ο Banksy «φύτεψε» μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το νέο του άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου;
- Τι είναι το stack dating και πως επηρεάζει τα ραντεβού;
- Οι νεότεροι θαυμαστές του Sex and the City θεωρούν την Κάρι Μπράτσο «ναρκισσίστρια»
- 24 ώρες μετά και ο κ. Τζαβέλλας ακόμη δεν έχει παραιτηθεί
- Ενεργειακά αποθέματα: Πλησιάζουμε στο χείλος του γκρεμού, προειδοποιούν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442