Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 9o
Επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών στο Δημόσιο ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Κ.Σκανδαλίδη

Επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών στο Δημόσιο ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Κ.Σκανδαλίδη

Τις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο Κ.Σκανδαλίδης, λαμβάνοντας την παρότρυνση του Κ.Σημίτη να προσωρήσουν οι αλλαγές το ταχύτερο.

28

Τις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης παρουσίασε την Τετάρτη στον πρωθυπουργό ο Κώστας Σκανδαλίδης, λαμβάνοντας την παρότρυνση του κ. Σημίτη να προσωρήσουν οι αλλαγές όσο το γρηγορότερο γίνεται.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πρόταση διαλόγου θα υποβάλει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στην πρώτη συνεδρίασή του την επόμενη Δευτέρα.

Επίσης παρουσίασε τα θέματα του διαλόγου που θα ξεκινήσουν με την πρώτη συνεδρίαση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας με βασικό στόχο «τις επόμενες εβδομάδες να καταλήξουμε σε ένα νέο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και σε μια μετεξέλιξη του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση και η περιφερειακή συγκρότηση της χώρας».

Ακόμα, ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε τον Κώστα Σημίτη για την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στο εσωτερικό της διοίκησης, τόσο στη συγκρότηση του μηχανισμού, όσο και στην αξιολογική εξέλιξη, ιεράρχηση και σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων.

«Στόχοι, όπως είναι οι δείκτες της αποδοτικότητας, η σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων και η ιεραρχική εξέλιξή τους, οι προσλήψεις και οι μετατάξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την εποχή στον προγραμματισμό τους, να συμβάλουν σε μια πραγματική και ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση», σημείωσε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε αναλυτική παρουσίαση των νομοθετικών και θεσμικών μέτρων σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και ενημέρωσε για τα θέματα της συνεργασίας με τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν σχέση με τη μερική απασχόληση και διάφορους θεσμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν έλλειψαν οι αναφορές στο πόλεμο στο Ιράκ, για τον οποίο ο Κ.Σκανδαλίδης είπε ότι «πρέπει να σταματήσει τώρα» και ότι «έχουμε όλοι υποχρέωση να στηρίξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να παίξει το ρόλο του, όσο μπορεί να τον παίξει τώρα, αλλά και μετά.

«Εγώ πιστεύω ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού, πέρα από τη γενική απήχηση που έχει η προεδρία της ΕΕ από τη χώρα μας, κατασταλάζει και η άποψη ότι η εξυπηρέτηση τώρα των συμφερόντων μας θα είναι μια μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επένδυση πολύ θετική για την πατρίδα μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ολιγωρήσει απέναντι σ αυτό», τόνισε ο υπουεργός Εσωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies