Κατάληψη των γραφείων του ΟΗΕ στην Αθήνα, ως μήνυμα κατά του πολέμου στο Ιράκ
Συμβολική και ολιγόωρη κατάληψη των γραφείων του ΟΗΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή τα μέλη του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ και της Πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη 2003» με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ.
Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΗΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή τα μέλη του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ και της Πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη 2003» με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ.
Η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΟΗΕ στην Αθήνα, Μίρκα Γόντικα, διευκρίνησε ότι οι καταληψίες -που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες άτομα- δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα γραφεία του ΟΗΕ.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές ζήτησαν να μεταφερθεί προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το μήνυμα ότι οι Έλληνες είναι κατά οποιουδήποτε πολέμου.
Τα μέλη των φιλειρηνικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δήλωσαν πως η κατάληψη είναι συμβολική και θα διαρκέσει πολύ λίγο.