Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Τη λειτουργία των ΚΕΠ σε όλη την επικράτεια προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών

Τη λειτουργία των ΚΕΠ σε όλη την επικράτεια προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών

Η σύσταση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη την επικράτεια ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Κ.Σκανδαλίδη με τους γενικούς γραμματείς των Περιφεριφερειών. Εξετάστηκαν επίσης ο Κώδικας Αυτοδιοίκησης και η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

43

Θέματα που αφορούν στην περιφερειακή διοίκηση εξετάστηκαν σε σύσκεψη εργασίας που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Εσωτερικών οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών με στελέχη του υπουργείου και τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

Σε ό,τι αφορά θέματα δημόσιας διοίκησης, ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες να κοινοποιήσουν εντός Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εσωτερικών τον αριθμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που θα ιδρυθούν σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Σκοπός της λειτουργίας των ΚΕΠ είναι η εύκολη πρόσβαση των πολιτών σε θέματα διοίκησης, ιδιαίτερα εκείνων των πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, έτσι ώστε με ηλεκτρονική επικοινωνία να συναλλάσσονται για υποθέσεις τους τόσο με την κεντρική διοίκηση όσο και με υπηρεσίες του ΟΓΑ, του ΙΚΑ κ.λπ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, η κατάρτιση του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στους δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, σύστημα που εξασφαλίζει τη διαφάνεια στις συναλλαγές και το οποίο μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν 480 δήμοι.

Όσον αφορά στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, ανακοινώθηκε ότι μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμα δύο κέντρα εκπαίδευσης δημοτικών αστυνομικών, στο Τσοτίλι Κοζάνης και στην Κόνιτσα.

Εκεί -με ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης- θα εκπαιδευτούν 900 αστυνομικοί, ένω άλλα 250 άτομα μετά από κατάρτιση δύο μηνών θα αποτελέσουν το διοικητικό προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, ως προς τη στελέχωση των περιφερειών, ο Κ.Σκανδαλίδης δήλωσε ότι έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις 870 ατόμων, από τους οποίους οι 170 για τη δασική χαρτογράφηση και οι 700 ως αρχιτέκτονες – μηχανικοί και πολεοδόμοι.

Επίσης, άλλα 700 άτομα θα προσληφθούν στις περιφέρειες, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε πληθυσμιακές ομάδες, όπως των παλιννοστούντων, των αθιγγάνων, των μεταναστών και των γυναικών.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies