Από τα ψηλά στα χαμηλά η Ξάνθη, που μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της από τον Ακράτρητο, στην αυλαία της 16ης αγωνιστικής, που ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη 3-1 τον Ηρακλή.
Από τα ψηλά στα χαμηλά η Ξάνθη, που μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της από τον Ακράτρητο, στην αυλαία της 16ης αγωνιστικής, που ολοκληρώνεται την Κυριακή με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ.
Ο ΟΦΗ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με 3-1 από τον Ηρακλή που φεύγει από το Ηράκλειο διαμαρτυρόμενος.
Από τα ψηλά στα χαμηλά…
Την σημαντικότερη -μέχρι τώρα- νίκη του στο πρωτάθλημα, πέτυχε σήμερα ο Ακράτητος. Η ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, πήρε τους τρεις βαθμούς στην Ξάνθη, καθώς κέρδισε την ομώνυμη ομάδα με 2-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς και πίστεψαν ότι είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι. Πιό συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό ο Βάλλας με κοντινή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ, συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις, που ανάγκασαν τον Οτο Ρεχάγκελ να τον καλέσει στην εθνική.
Στο επόμενο 10λεπτο, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έχασε τρεις κλασσικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της, γεγονός που «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους.
Οι παίκτες του Ντουμιτρίου άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν στην επίθεση και στο 24 ισοφάρισαν με κοντινή κεφαλιά του Γκίτση. Αντίδραση από την πλευρά της Ξάνθης δεν υπήρξε και έτσι ο Ακράτητος που έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις, «πάγωσε» την Ξάνθη, όταν στο 40 ο Ζιάκας με προβολή από κοντά έδωσε προβάδισμα στην αθηναϊκή ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική, όμως η επιθετική δυστοκία, κυρίως των Μπα και Λαμπριάκου, δεν επέτρεπαν στην Ξάνθη να φτάσει στην ισοφάριση. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα.
Η Ξάνθη πίεζε ασφυκτικά, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Ακράτητος έφτασε πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ, στο 80ο λεπτό, με τετ-α-τετ του Στεφανίδη.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις καθυστερήσεις ο Σπύρος Βάλλας είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Τρικαλη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε ο ΟΦΗ, που επικράτησε στο «Θεοδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλή με 3-1.
Ο ΟΦΗ πήρε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο, όμως ο Ηρακλής κρατούσε σχετικά άνετα τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Χαλκιά.
Ο ρυθμός του αγώνα δεν ανέβηκε αισθητά σε κανένα σημείο του πρώτου 45λεπτου, με εξαίρεση το τελευταίο δίλεπτο των καθυστερήσεων. Αρχικά ο Αδάμος με καρφωτή κεφαλιά, εκμεταλλεύθηκε άριστα σέντρα του Κιάσσου και έκανε το 1-0, όμως με την σέντρα, ο Ηρακλής κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Γκώνιας και ο Στολτίδης με κοντινή προβολή, πρόλαβε τον Μπεκιάι και ισοφάρισε.
Στο δεύτερο μέρος, ο «γηραιός» προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και μάλιστα προηγήθηκαν νωρίς.
Στο 52ο λεπτό οδιαιτητής Κοντογιαννίδης ανακάλυψε πέναλντι στον Ντεγιάνοφ από τον Φρέιντε και ο Μαουρίτσιο Σολίς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΟΦΗ.
Στην συνέχεια, ο Ηρακλής ανοίχθηκε προκειμένου να ισοφαρίσει, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο ΟΦΗ, αγωνιζόμενος κυρίως με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στο 68, ο Σοάρες έκανε την παράλληλη σεντρα, ο Μπόατεγκ δεν πρόλαβε την μπάλα (ενώ βρίσκονταν σε ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ), αλλά ο επερχόμενος Ντεγιάνοφ με κοντινό σουτ «σφράγισε» την νίκη των γηπεδούχων.
Στα αξιοσημείωτα του σημερινού αγώνα, και η παρουσία του Έγκε Γκέραρντ στον πάγκο του αντιπάλου, καθώς για 15 και πλέον χρόνια, ο «Ολλανδός› πρόσφερε τις γνώσεις και την εμπειρία του στον ΟΦΗ.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Με μόλις οκτώ παίκτες θα παραταχθεί η Μονακό στο ΟΑΚΑ για το νοκ-άουτ παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των play in της Euroleague (21/4, 21:00).
LIVE: Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Το Σάββατο (18/4) ο Ολυμπιακός νίκησαν «ξεκούραστα» με 17-6 τον Πανιώνιο στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά, για το ματς της 21ης αγωνιστικής της Water Polo League και έκαναν το «21 στα 21».