Σκοτάδι μετά την 28η Φεβρουαρίου βλέπει ο Ντε Σότο εάν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού
Την προειδοποίηση ότι εάν έως τις 28 Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία για λύση ο Κόφι Ανάν πιθανότατα θα τερματίσει την προσπάθειά του και στο Κυπριακό θα επικρατήσει «σκότος και αβεβαιότητα», απευθύνει με συνέντευξή του στα Νέα ο Αλβαρο ντε Σότο.
37
Την προειδοποίηση ότι εάν έως τις 28 Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία για λύση ο Κόφι Ανάν πιθανότατα θα τερματίσει την προσπάθειά του και στο Κυπριακό θα επικρατήσει «σκότος και αβεβαιότητα», απευθύνει με συνέντευξή του στα Νέα ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο.
Ο Περουβιανός διπλωμάτης καλεί τους δύο ηγέτες, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, να ακούσουν τη λαϊκή επιθυμία για λύση.
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ελπίζει ότι οι ηγέτες θα ακούσουν το λαό. Είναι σαφές ότι υπάρχει η αίσθηση, τόσο στο νότιο τμήμα όσο και στο βόρειο, ότι φθάσαμε στο σημείο της απόφασης στο Κυπριακό πρόβλημα» δηλώνει.
Ο Αλβαρο ντε Σότο χαρακτηρίζει «ευτυχή σύμπτωση» το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι διαπραγματευτές οι ιστορικοί ηγέτες των δύο κοινοτήτων Γλαύκος Κληρίδης και Ραούφ Ντενκτάς.
Τονίζει, τέλος, ότι το αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν αποτελεί μία «συνολική ισορροπημένη προσέγγιση» και οι όποιες αλλαγές υπέρ της μίας πλευράς θα πρέπει να σταθμιστούν με ανάλογες αλλαγές υπέρ της άλλης.
Ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς συναντώνται στις 16:00 στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, στο πλαίσιο της νέας φάσης εντατικών συνομιλιών επί του σχεδίου Ανάν. Οι συνομιλίες θα γίνουν στην παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος είχε πριν τη συνάντηση ξεχωριστές συναντήσεις με τους δύο άνδρες.
Οι κ.κ. Κληρίδης και Ντενκτάς συμφώνησαν να πραγματοποιούν εντατικές συνομιλίες, με τρεις συναντήσεις την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα παρουσιάζουν τα θέματα επί των οποίων επιθυμούν τροποποιήσεις, στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν.
Τελευταία ενημέρωση: 15:25
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό την Κυριακή, με βοριάδες, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα πέσει χιόνι
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Πώς λειτουργεί η φάμπρικα με τα πέτσινα πτυχία
- Πώς ο Banksy «φύτεψε» μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το νέο του άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου;
- Τι είναι το stack dating και πως επηρεάζει τα ραντεβού;
- Οι νεότεροι θαυμαστές του Sex and the City θεωρούν την Κάρι Μπράτσο «ναρκισσίστρια»
- 24 ώρες μετά και ο κ. Τζαβέλλας ακόμη δεν έχει παραιτηθεί
- Ενεργειακά αποθέματα: Πλησιάζουμε στο χείλος του γκρεμού, προειδοποιούν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442