Υβριδικό Durango από την DaimlerChrysler
Τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας νέας υβριδικής -ηλεκτρικής- έκδοσης του πολυτελούς SUV Dodge Durango αναμένεται να ανακοινώσει η DaimlerChrysler, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας νέας υβριδικής -ηλεκτρικής- έκδοσης του πολυτελούς SUV Dodge Durango αναμένεται να ανακοινώσει η DaimlerChrysler, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Όπως αναφέρεται, μέχρι το έτος 2003, το 15% των Durango της εταιρείας, περίπου 33.000 SUV, θα είναι υβριδικά. Έτσι, θα επιτευχθεί 20% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου από τα αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα με τον οκτακύλινδρο κινητήρα, ενώ με κάθε γαλόνι το όχημα θα μπορεί να διανύσει απόσταση μικρότερη των 20 μιλίων.
Τον Αύγουστο η General Motors είχε αναφέρει ότι θα αρχίσει την παραγωγή ενός μεγάλου pick-up, παρουσιάζοντας ένα υβριδικό μηχανικό σύνολο που θα είναι κατά 15% πιο αποδοτικό από τους συμβατικούς κινητήρες.
Από την άλλη πλευρά, η Ford είχε ανακοινώσει ότι από το 2003 θα τοποθετήσει υβριδικό κινητήρα στο -μικρότερου μεγέθους- SUV Escape. Η πρόταση της GM για την κατηγορία ονομάζεται Silverado και η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει το 2004.
Μόνο δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Toyota και η Honda, διαθέτουν την παρούσα στιγμή υβριδικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτου πιστεύουν ότι το υψηλό τους κόστος έχει περιορίσει μέχρι σήμερα τις πωλήσεις.
Το στοιχείο αυτό δικαιολόγησε εν μέρει τις πιέσεις που άσκησε η DaimlerChrysler στο αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου αυτό να εγκρίνει τη μειωμένη φορολόγηση για τους κατόχους υβριδικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε.
auto.in.gr
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – 20λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Η Σάλι Φιλντ και ο Μπαρτ Ρέινολντς χώρισαν σε μια ταινία – «Μου πέταξε το σενάριο»
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποια πάνε ταμείο από σήμερα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι
- Τίμπεργουλβς – Σπερς 114-109: Οι «λύκοι» ισοφάρισαν τη σειρά – Αποβολή για τον Γουεμπανιάμα
- Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Το αλκοόλ με κατέστρεψε, σιχάθηκα τον εαυτό μου, πήρα ναρκωτικά άθελά μου»
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442