Οι νεαροί N.Piquet και N.Rosberg στο τιμόνι της Williams FW25
Τα βήματα των μπαμπάδων τους ακολουθούν οι Nelson Piquet και Nico Rosberg. Υιοί δύο θρύλων της Formula 1, του Βραζιλιάνου Nelson Piquet και του Φινλανδού Keke Rosberg αντίστοιχα, οι δύο νεαροί θα βρεθούν στις αρχές Δεκεμβρίου στην πίστα της Jerez στην Ισπανία όπου θα πραγματοποιήσουν δοκιμές με το περσινό μονοθέσιο της Williams, την FW25.
Τα βήματα των μπαμπάδων τους ακολουθούν οι Nelson Piquet και Nico Rosberg. Υιοί δύο θρύλων της Formula 1, του Βραζιλιάνου Nelson Piquet και του Φινλανδού Keke Rosberg αντίστοιχα, οι δύο νεαροί θα βρεθούν στις αρχές Δεκεμβρίου στην πίστα της Jerez στην Ισπανία όπου θα πραγματοποιήσουν δοκιμές με το περσινό μονοθέσιο της Williams, την FW25.
Πραγματοποιούμε δοκιμές με νεαρούς οδηγούς, προκειμένου να αξιολογήσουμε τις ικανότητές τους στην οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1. Οι δυο τους συνεργάζονται μαζί μας τους τελευταίους μήνες και προετοιμάζονται κατάλληλα για να συμμετάσχουν σε αυτές τις δοκιμές. Τόσο ο Nelson όσο και o Nico έχουν προσεγγίσει το όλο θέμα με ωριμότητα και τη δέουσα σοβαρότητα δήλωσε ο Sam Michael, στέλεχος της ομάδας, τονίζοντας τη βαρύτητα που δίνει η Williams στην ανεύρεση και την εκπαίδευση ταλαντούχων νέων οδηγών.
Ο νεαρός Nelson Piquet εντυπωσίασε με τις φετινές επιδόσεις του στο βρετανικό πρωτάθλημα F3, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος στην πρώτη χρονιά συμμετοχής του, και θα είναι γι αυτόν η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο cockpit ενός μονοθεσίου της Formula 1. Στη σύντομη καριέρα του περιλαμβάνεται επίσης ο τίτλος του πρωταθλήματος F3 Νοτίου Αμερικής το 2002 με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 13 νικών σε 18 αγώνες.
Για τον 18χρονο Nico Rosberg αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα πραγματοποιήσει δοκιμές με τη βρετανική ομάδα. Ο νεαρός Γερμανός είχε οδηγήσει το μονοθέσιο της Williams και πέρυσι το Δεκέμβριο, ως επιβράβευση για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα Formula BMW ADAC.
Τόσο ο Keke Rosberg όσο και ο Nelson Piquet είχαν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 με τα χρώματα της Williams. Ο πατέρας του Nico ήταν στη Williams από το 1982 μέχρι το 1985, ενώ ο Nelson Piquet το 1986 και το 1987. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο βετεράνοι πιλότοι της Formula 1 έχουν κατακτήσει από ένα πρωτάθλημα οδηγών με τη βρετανική ομάδα.