H Toyota διαψεύδει δημοσίευμα για εξαγορά μεριδίου της DaimlerChrysler
Ενδιαφέρον για την εξαγορά μεριδίου 12% του oμίλου DaimlerChrysler από την Deutsche Bank επέδειξε η Toyota, σύμφωνα με δημοσίευμα της ημερήσιας γερμανικής εφημερίδας εφημερίδας Die Welt, το οποίο έσπευσε να διαψεύσει εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ενδιαφέρον για την εξαγορά μεριδίου 12% του oμίλου DaimlerChrysler από την Deutsche Bank επέδειξε η Toyota, σύμφωνα με δημοσίευμα της ημερήσιας γερμανικής εφημερίδας εφημερίδας Die Welt, το οποίο έσπευσε να διαψεύσει εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Toyota θα αγόραζε μερίδιο της DaimlerChrysler από την Deutsche Bank -μία από τους κυριότερους μετόχους του ομίλου- το 2002, όταν αλλάξει δηλαδή η ισχύουσα νομοθεσία που επιβάλλει αυτήν τη στιγμή υψηλή φορολογία στα κέρδη από τις πωλήσεις των μετοχών.
Εκπρόσωπος της Toyota διευκρίνισε ότι oι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο και έχουν μάλιστα δηλώσει κατ επανάληψη στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν ούτε συγχώνευση ούτε συμμαχίες με κατασκευαστές εκτός του ομίλου Toyota.
Οι υπεύθυνοι της DaimlerChrysler και της Deutsche Βank από την άλλη πλευρά αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Το τελευταίο έρχεται λίγες ημέρες μετά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η Chrysler και την ανακοίνωση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της DaimlerChrysler για διοικητική αναδιοργάνωση της αμερικανικής εταιρείας. Ήδη ο Dieter Zetsche, πρώην επικεφαλής του τμήματος των επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου, αντικατέστησε τον James Holden στη θέση του προέδρου της εταιρείας, ενώ έχει δρομολογηθεί και η τοποθέτηση του διευθυντή της Mercedes-Benz AMG, Wolfgang Bernhard ως υπευθύνου λειτουργίας.